GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir’in En Çok Konuşulan Meydanları Huzur Buldu

Balıkesir’in En Çok Konuşulan Meydanları Huzur Buldu

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibine Vatandaştan destek geldi. Yılmaz, yaptığı meydan çalışmaları ile adeta “Balıkesir’de meydan yok!” sözlerini tarihe gömdü. Başkan Yılmaz’ın, Şehrin kültürel dokusunu meydanlarla buluşturan çalışmaları vatandaşlar mutlulukla karşılıyor. Ayrıca, “yapılamayanlar artık yapılıyor” şeklinde takdir ediyor.

Yücel Yılmaz Vatandaşın ‘Meydan’ Çığlığını Duyan İlk Başkan Oldu

Balıkesir’de özellikle tarihi dokunun canlanması dikkat çekiyor. Başkan Yücel Yılmaz önce Zağnospaşa cami çevre düzenlemeleri ile meydan olarak yeşil dönüşüme de ışık tutan çalışma yaptı. Ardından Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Yasin Sağay yapılan çalışmaların titizlikle takibini yaptı. Yerince incelemelerle çalışmaya hız kazandırdı. Sonrasında bir adım daha atıldı. Şehrin en işlek caddelerine sanatsal dokunuşlar geldi. 500 yıllık bir tarihi Şeyh Lütfullah Camiini adeta saklayan harabe taş bina yıkıldı. Şehir bir meydana daha kavuştu.

Balıkesirlilerin İsteği Yerine Geldi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücerl Yılmaz ve ekibi, Zağnos Paşa Camisi Meydanı’nın ardından Şeyh Lütfullah Camisi çevresinde gerçekleştirdiği çalışmalarla görkemli bir meydan oluşturulmasını sağladı. Büyükşehir Belediyesi, şehrin en büyük eksikliklerinden olan meydan sıkıntısını ortadan kaldırdı. 500 yıllık Şeyh Lütfullah Efendi Cami’nin önünü kapatan ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 7 yıllık hukuk mücadelesi vererek istimlak ettiği Akça Apartmanı yıkıldı. Şimdi artık Meydan olarak Balıkesirlilerin hizmetinde.

Seyh Lutfullah Camii 2

MERHABA EKİBİ MEYDANDAKİ HALKIN DÜŞÜNCELERİNİ SORDU:

MEMNUN MUSUN?

Önce İnsan Diyen Kazanıyor

Remzi Bey (60) Mikrofon güzel sende güzelsin ama burayı sorarsan burası daha güzel. Bu mekanda yapılan değişiklikle insanlar burada dinlenmek için oturabiliyor artık. Düşünün, görüyorsunuz insanlar burada oturduğunda dünya işini, arkaya doğru baktığında ise ölümü de hatırlıyor. Ölümü hatırlarsak güzel. Ölüm ne zaman belli değil. Ne yaparsak yapalım birileri milleti dinlesin. Dinlemeyenlere diyorum. Tartışmasın. Balıkesir gelişti. Eskiden para da yoktu.

İnsanlar Güzelliğin Kıymetini Bilmeli

en doğma büyüme Balıkesirliyim. Bugün baktığımızda bu meydana güzellik var. İnsanlar güzelliğin kıymetini bilmeli. Güzelim yapılmış biz kirletirsek ne kıymeti var! Burayı korumak bizim görevimiz. Eskiden otobüslere ücretsiz bilecek dense inanılır mıydı. Duyuyoruz, yaşıyoruz biniliyor şimdi. Bugün uçaklara da ücretsiz binilecek günler gelecek desek inanılır mı? Bugün inanılmaz ama oda olacak. Önce insan diyen her zaman kazanır.

 

Yasin Sagay

Bu Meydan Geçen Zaman, Yaşam ve Ölümü Hatırlattı

Orhan Sofuoğlu (68) Bizim memleketimiz Balıkesir. Burada doğduk büyüdük. Balıkesir çok değişti. Tabi biz bu değişimi gördük. Tahmin edemeyeceğimiz değişikliklerde oldu. Kimini beğeniyoruz kimini beğenmiyoruz. Şeyh Lütfullah camisini biliyoruz ancak göremiyorduk.

Ölüm Diye Bir Şey Var

Burada yapılan çalışma ile sadece bir cami ortaya çıkmamış. Bizlerde düşünülmüşüz açıkçası. Ölüm diye bir şey var. Burada mezarda olanlara Allahtan rahmet dilemeyi gördük. Bize yaşadığımız bugünlerde yarın ölümü de hatırlattı. Ben kendi adıma çok memnunum. Hem tarihimiz hem de yaşamla ölümün varlığını hissettiren bir meydan olmuş.

Seyh Lutfullah Camii 4

 

Bu Meydan Şahane Olmuş!

 

Beğenmeyen Neyi Beğenmediğini Bir Düşünsün!

Ural Çelik (56)  Şahane olmuş. Buraları beğenmeyen ve yapılan çalışmayı beğenmeyen zaten buralarda yaşamasın. Beğendiği yerlerde yaşasın. Bu çalışmayı beğenmemek kendi geçmişini beğenmemek diye düşünüyorum. Herkesin aklına hemen siyasi konuşma gelmesin. Ben siyasi olarak değil yapılan çalışmanın doğruluğunu düşündüğüm için bunu söylüyorum. Beğenmeyen zaten neyi beğeniyor ona bakmalı.

Güzel Olmuş Eksiklik Yeşillik

Yasemin Dönmezoğlu: Yapılan çalışma güzel ancak keşke trafiğe kapatılsaydı. Yaşlılar ve çocuklar için trafiği tehlike görüyorum. Yeşillik görmek istiyorum ancak yapılan güzel sadece eksiklikler var diyebilirim.

Cennet Yolu Gibi…

Mustafa Gönül:(58): Şu mezarda yatanlara Allah’u Teala Cennet’e koysun. Burada yapılan çalışmayı beğendik ne mutlu. Cennet yolu gibi. Eskiden ne cami nede buradaki mezarlar görünüyordu. Ne güzel hizmet ki artık görünür olmuş.

 

Seyh Lutfullah Camii 6

 

Meydanı Görünce Camiyi de Merak Ettim

 

Sevde Gırna (56)Dışarıdan bakıldığında çok güzel bir yer olmuş. Daha önce burası kalabalıktı çok. Burada caminin iini görmeye gidiyorum. İlkkez göreceğim daha önce bakmak hiç aklıma bile gelmemişti. Meydan güzel olunca camiyi de merak ettim.

Buralar Ferahlamış

Gürkan Karasaban ( 53) Çok güzel ve temiz bir hizmet. Kimler yaptıysa teşekkür ederiz. Ayrıca, yapılan çalışma sonrası, burası meydan haline geldi. Ben yıllar önce oğluma şunu söyledim. Keşke buraları hep yıksalar da rahatlasa. Şehirde yaşayan herkes için meydan en faydalı olgu. Ancak bunu yapmak en zor iş ve burada zor olan başarmışlar. Öncesinde bu düzenleme için yıkım yapıp burası meydan olacak deseler inanmazdım.  

NURSİMA AKYÜREK’İN HABERİ

 

Seyh Lutfullah Camii 5

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu