İlçe HaberleriGörüntülü HaberlerGündem

Balıkesir’in En Ünlü Camisi

Balıkesir’in En Ünlü Camisi. Balıkesirli Vatandaşlara Şehrin En Önemli Ve Ünlü Camisini Sorduk.Balıkesir’de ki En Önemli Ve Ünlü Cami Hangisidir?

 

 

Balıkesir’in En Ünlü Camisi


Balıkesirli vatandaşlara Şehrin en önemli ve en ünlü camisi hangisidir sorusunu yönelttik.

 

455643

 

Bununla birlikte vatandaşlardan aldığımız cevap çoğunlukla Zağnos Paşa camii oldu. Ayrıca bunun yanı sıra Şehitler Camisi,  Karaoğlan Camisi ve  İmam-ı Birgivi Camilerinin adı da geçti . Bununla beraber vatandaşlar  Camilerin çok olmasından dolayı memnun.

Merhaba Gazetesi

 

Gazete Merhaba İnstagram

 

 

Ayrıca Balıkesir Hakkında            

 

Balıkesir, ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesidir. Bunun yanında kalabalık olması bakımından 17. şehirdir. Balıkesir ili Marmara Bölgesinde, Güney Marmara kısmında yer almaktadır. Ayrıca bu şehrin bir kısmı ise Ege bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu sebeple Balıkesir’in hem Marmara denizine hem de Ege denizine kıyısı var.

 

Balıkesir’in doğu kısmında Bursa ile Kütahya illeri yer almaktadır. Bununla birlikte Güney bölümünde ise Manisa ile İzmir illeri var. Ayrıca Balıkesir’in batı kısmında ise Çanakkale ili bulunmaktadır. Bununla birlikte Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesi, Yunanistan’ın Midilli Adasına komşu olma özelliğine sahiptir

 

Zağnos Paşa Camii

Zağnos Paşa Camii veya Balıkesir Ulu Camii, Türkiye’nin Balıkesir kentinde bulunan bir cami. 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet’in vezirlerinden Zağnos Paşa tarafından bir külliye olarak yaptırılmıştır. Günümüzde hamamı ve camisi ayaktadır. Çevresindeki türbe, muvakkithane ve hamam ile birlikte bir külliyedir

 

Zağanos Mehmed Paşa

Zağanos Mehmed Paşa, II. Mehmed saltanatında 1453-1456 yılları arasında sadrazamlık yapmış Osmanlı devlet adamıdır. İstanbul’un Fethi’nden sonra sadrazamlığa getirilen ilk kişidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu