GündemGörüntülü HaberlerÖzel HaberlerSpor

Balıkesir’in Gençleri Yetenekli

Balıkesir Gençlik Ve Spor İl Müdürü İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu; “Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak her geçen gün hem kitlesel olarak, hem tesis hem de personel olarak büyümeye devam ediyoruz.685 personelimizle birlikte 64 tane spor tesisi, 11 tane yurt ve 8 Gençlik Merkezinde aktif olarak hizmet veriyoruz” dedi.

“Gençlik Merkezi İnşaatı Temel’inde Düzenleme Yapıldı”

İhalesi bir buçuk yıl önce biten ancak zemininde su çıktığı için aksama yaratan Gençlik Merkezi projesi değişikliğe uğradı ve bugünlerde İnşaat çalışmasıyla birlikte binanın yapımı devam ediyor. Konuyla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan Müdür Arıcıoğlu,” Yıkımı yapılan yerde temelinde düzenleme yapıldı. Temel atma töreni de kısa sürede yapılacak. İki katlı olacak burası.11 Atölyesi bulunan bir kompleks olacak. Bahçesi geniş ve yanında da bir spor kompleksi olacak. Şehit Turgut Solak Spor Kompleksi ile birlikte buranında vizyon projelerden biri olduğunu düşünüyorum. Buralar tamamlandığında gençlerle dolup taşacaktır” dedi.

“Zor Şartlarda Büyük İşler”

“Özel sporcularımızda var. Dünya Şampiyonu olan Burhaniye’de Muhsine Gezer, Selim Demircan. Hocalarına da teşekkür ediyorum. Zor şartlarda çalışıyorlar. Balıkesir’i bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Erdek’te ki atletlerimiz Türkiye şampiyonu. Yüksek atlama konusunda bizi salonumuzun üst katında bir yer yapıldı. Sağdan soldan getirilen yüksek atlama minderleri ile yüksek atlama çalışması yapıyor. Niyazi Gülhan diye bir kardeşimiz. Beden Eğitimi Öğretmeni Antrenör kardeşimiz burada yapılan çalışmalarla Türkiye Şampiyonu Yüksek Atlamacı çıkardı. Bu o kadar kolay ve mümkün değil. Emek sarf etmeden gayret göstermeden ,gönül vermeden olacak işler değil. Uzun yıllar İstanbul da çalıştım ve İstanbul dan geliyorum ben. ENKA, Fenerbahçe’nin imkanları varken oralarda bunları başaramıyorken burada imkan yokken Okul alanlarının içinde çalışıp Türkiye Şampiyonları çıkartıyorsunuz. Bu kolay iş değil. Bunun için emek veren herkese ben teşekkür ediyorum. Zor şartlarda büyük işler yapıyoruz.” dedi.

“Bizim İşimiz Bitmez”

Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün öyle bir çalışma temposu var ki mesailerimiz hep farklı diyen İl Müdürü Arıcıoğlu, “ İnsanların mesaileri bittikten sonra bizim mesaimiz başlıyor. Spor faaliyetlerini yapmak için okul bitimi çocukların spor salonlarına geldiğini söyledi. Müdür Arıcıoğlu şöyle konuştu: “ Yurtlara Okulu bitiren öğrenci gelir ve siz ona 24 saat boyunca bakmak durumundasınız. Yine Gençlik Merkezlerimize, okul saatlerimizin dışında Cumartesi, Pazar, Hafta sonları farklı aktiviteler olur ve onlarla birlikte olunur. Bunun yazı, kışı, gecesi, gündüzü yok. Bize ne zaman işleriniz bitiyor? Diye soruyorlar ama bizim işlerimiz bitmiyor. Yaz okulları biter kış okulu başlar, Kış okulu biter Yaz okulu başlar. Kamplar başlar. Öğrenci Yurtlarının tesislerin bakım onarım işleri başlar…

Tesisler 10 Numara Olacak

“ Bakanlığımız Bakım ve Onarım yılı ilan etti. Tesisleşmeye devam ediyoruz fakat daha çok mevcut olan tesislerimizi modern hale getirip yenileyelim ve güncelleyelim diye çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi. Arıcıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Bizde şehrimizde Turgut Solak Spor Salonu, İsmail Akçay Atletizm Pisti ve Yeni yapılan kapalı yüzme havuzumuz şehrin en popüler yerlerinden biri olacak. Bir süreç tamamlandıktan sonra, İnşaat firması birtakım sıkıntıları çözdükten sonra şehrin vizyon projelerinden biri kısa sürede bitmiş olacak. Orası tam olimpik bir yüzme havuzu. Avrupa Dünya Şampiyonalarını yapabileceğimiz, buradaki genç ve yetişkinlerimizin, çocuklarımızın, okullarımızın herkesin faydalanabileceği muazzam bir tesis. Bu bahsettiğim Şehit Turgut Solak Spor Salonu ve İsmail Akçay Atletizm Pisti yüzme havuzunun olduğu bölgeyi tamamı ile bir kompleks haline getiriyoruz. Bunlar münferit kendi alanlarında tesisler olarak duruyor. Biz buranın ihalesini yaptık ve komple bir kompleks haline getiriyoruz. İnşaat Firmasına da yer teslimini yapacağız. Girişi güzel, korunaklı ve modern bir girişi olacak. İçerisinde yollarını yapacağız. Mevcut Turgut Solak Spor Salonunun bölmelerini düzenleyeceğiz. Modern bir arşivimiz olacak. Buna benzer farklı çok amaçlı salonlar olacak. Burayı biz çok önemsiyoruz.”

“Burada İmkansızlığın İçinden Çıkan Büyük Başarılar Var”

Kurtdereli Spor Salonunun yenilendiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, ”Balıkesir’i sadece Balıkesir’in merkezi olarak görmüyoruz. Çünkü Balıkesir’in dışında 3 Balıkesir daha var. Körfezi, Marmara’sı, Kırsal kesimleri var. Dursunbey’de 85 yıllarında yapılmış bir spor salonumuzu biz şuan sağlamlığı dolayısıyla modern bir hale getiriyoruz. İnşallah onunda yapımı başladı Kısa süre içerisinde tamamlanacak. Dursunbey’deki gençlerimiz, yetişkinlerimiz içinde güzel bir salon haline getiriyoruz. Yanına da çok amaçlı bir salon. Bir Salonun içinde iki tane salon haline getirerek daha çok kullanılmasını sağlayacağız. Bunun yanında Burhaniye ve Edremit’te ki salonlarımızı da yeniliyoruz. İç -Dış cephelerinden tutun çevre düzenlemesine kadar çalışma yürütüyoruz. Oralarda da kullanılmayan alanların tamamını kullanılır hale getiriyoruz. Şuna bakılıyor biz 1 metrekarede olsa tesiste kullanılmayacak atıl durumda ise kullanılabilir hale getiriyoruz. Bu bir metrekarelik alanda bile binlerce çocuk eğitilebilir bu yönüyle değerlendiriyoruz. Her tesisimizde kullanılmayan alan kalmayacak.

“Gençlik Merkezi İnşaatı Temel’inde Düzenleme Yapıldı”

İhalesi birbuçuk yıl önce biten ancak zemininde su çıktığı için aksama yaratan Gençlik Merkezi projesi değişikliğe uğradı ve bugünlerde İnşaat çalışmasıyla birlikte binanın yapımı devam ediyor. Konuyla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan Arıcıoğlu,” Yıkımı yapılan yerde temelinde düzenleme yapıldı. Temel atma töreni de kısa sürede yapılacak. İki katlı olacak burası.11 Atölyesi bulunan bir kompleks olacak. Bahçesi geniş ve yanında da bir spor kompleksi olacak. Şehit Turgut Solak Spor Kompleksi ile birlikte buranında vizyon projelerden biri olduğunu düşünüyorum. Buralar tamamlandığında gençlerle dolup taşacaktır”dedi.

“Spor ’da Branş Sayıları Artıyor”

“41 Branşa hitap ediyoruz. Okul Sporlarında yaptığımız branşlar. Bu branşlara eklemeler yapacağız. Mini Golf örneğin, Soft Voleybol, floor curling Buzdaki satranç mantığı ile düşünülüyor. Zeka ve stratejiye dayalı bir oyun hedefimiz tesislerin yenilenmesi, atıl durum da olan yerleri aktif hale getirme ve sadece çocuklarımız değil yetişkinlere de iş alanları açarak branş sayılarında da artışa geçeceğiz. Okul sporcu sayımız 50 bin 120 çocuğumuza ulaştık. İl genelinde Gençlik Spor olarak Lisanslı sporcu sayımız 147 bin 351 tane. İl genelinde toplam sporcu sayımız. Şu anki Faal sayımız 80bin 283. Okul sporlarında 50bin 120 Futbolda da 4bin 103.Bu rakamlar değişken rakamlar yeni başlayanlarda oluyor.49 antrenörümüzle beraber hizmet ediyoruz. Bu sayıları her geçen gün arttırmayı planlıyoruz. Bizim derdimiz Gençlik ve Çocuk.”

“Olimpiyatlarda Patlama Bekliyorum”

“3’üncü Sınıf öğrencilerini kapsayan yetenek tarama projesi ile barkod sistemli okutma sayesinde direkt Ankara merkezde toplanan sonuçlarda seçilen çocuklar ikinci ve üçüncü aşamada eğitim verilerek devam eden çocuklar yarının yıldızları olarak yetişiyor. Yeteneklere göre yönlendirme yapan Gençllik Spor ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında yürütülen proje ile 2024-2028 Olimpiyatlarında patlama yapacağımızı düşünüyorum.

Yetenek Varsa Kazanç ve Başarıda var

“Balıkesir’de Judo da, Güreşte, Triatlon da iyiyiz. Okçulukta, ekstremde iyi olacağız. Yüzmede daha iyi olacağız. Çocuklarımıza alan açtıkça iyi olacaklardır. Balıkesir’in çocuklarının yetenekli olduğunu düşünüyorum. Yetenek taramaları yapıyoruz biz. Bakanlığımızın önemli bir projesi.3’üncü sınıf çocuklarımızın tamamını tarıyoruz. Balıkesir’de örnek modelimiz ve başarı yakalamış öğrencilerimiz var. Alan açıp fedakârlık yaparak gençlerimize yön vereceğiz. Olimpik havuza düşen gençlere her ay maaş bağlıyoruz. Seçilen çocuklarımız her ay maaş bağlanır. Yemek katkısı sağlarız. Gençlik Spor Bakanlığı olarak Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda çalışıyoruz. İyi olan öğrencilerimizde madden ve manen destekliyoruz.”

Haber Foto :Kamil Akyürek Muzaffer Karakoyun

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu