GündemÖzel Haberler

BALIKESİR’İN GÖZBEBEĞİ “KIZPINAR”

Kızpınar Mahallesi Muhtarı Cengiz Özorak, 1968 yılında kurulan mahallesini anlattı. Çamlık’tan gelen yağmur sularının mahallesine aktığını söyleyen Muhtar Özorak, sağanak yağışlarda olası sel tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

1968 Yılında kurulan Kızpınar Mahallesi, müstakil evleri, geniş yollarıyla dikkat çekiyor. 2 dönemdir muhtarlık görevini yürüten Cengiz Özorak ise yerel seçimlerde 3 rakibini de geride bırakarak seçimin galibi seçilmesini, mahalle sakinleriyle komşuluk ilişkilerinin sağlıklı olmasına bağladı. Çamlık projesinin mahallesine değer katacağını söyleyen Kızpınar Mahallesi Muhtarı Cengiz Özorak, Yoğun sağanak yağışların yaşandığı günlerde, kanalizasyon kapaklarının da patlayarak suların hızla mahallesine aktığını dile getirdi. Özorak, “Olası bir felaket yaşanmadan önlem almak gerekir” dedi.

“MUHTARLIĞI FARKLA KAZANDIM”

Üç rakibini de geride bırakarak yeniden Muhtar seçilen Kızpınar Mahallesi Muhtarı Cengiz Özorak, “31 Mart yerel seçimlerinde Kızpınar Mahallesi Muhtarlığı için yarışan ben hariç 3 aday daha vardı. Seçimlere 4 aday olarak girdik. Muhtar adaylığı için yarışan bir bayan arkadaş Balıkesirli, mahalleli değildi. Diğer 2 aday da mahallede oturuyorlar ama mahallede durmuyorlar. Benim açımdan sıkıntı olmadı. Çok açık farkla seçimi kazandım. Seçimi kazanacağımı tahmin ediyordum. Tahmin ettiğim gibi de oldu. Mahallemizde yaklaşık 1000 seçmenimiz var. Her yıl 250-300 kişi yatalak hasta olduğu için oy kullanamıyorlar. Ben 545 civarında oy alarak seçimin galibi oldum. Hiçbir sıkıntı göremeden, güzel bir seçim yarışı oldu” ifadelerini kullandı.

“ÇAMLIK’TAN SULAR MAHALLEME GELİYOR”

Kızpınar Mahallesi Muhtarı Cengiz Özorak, “Bu benim ikinci dönem muhtarlığım. Güzel ve sakin bir mahallemiz var. Böyle bir mahallede görev yapmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bizim tek isteğimiz var. O da, Çamlık projesi yapıldı. Bitmedi ama bitmek üzere olduğu söyleniyor. Yağışlar olduğunda Çamlık’tan tüm sular mahalleme geliyor. Çamlık’a yağan yağmur, askeriye komple duvar yaptırdığı için benim mahallemden geçiyor. Dilekçelerimi verdim. Yağmur olukları yaptırabilirsem ne mutlu bana” şeklinde konuştu.

“CİDDİ BİR TEHLİKE YAŞANABİLİR”

Muhtar Özorak, “Çamlık’a yağan bütün yağmur caddeden aşağıya iniyor. Kuvvetli bir yağmur yağdığında bütün kanalizasyon kapakları fırlıyor. Allah korusun bir çocuk iner. Oradan geçerken sulara kapılır. Ciddi şekilde tehlikeli bir durum arz ediyor. BASKİ yatırıma aldıklarını söylediler. Dere hemen mahallemizin karşısında. Yağmur sularına çözüm bulunup, dereye akıtılırsa çok iyi olur. Bu mahallemizin en ciddi sorunu” dedi.

“MÜSTAKİL BİR MAHALLEYİZ”

Huzurlu ve sakin bir mahallesi olduğunu söyleyen Özorak, “Çamlık projesi mahallemize değer katacaktır. Evlerimizin, mahallemizin değeri artacaktır. Bu projeyi o yüzden önemsiyoruz. Çamlık’a gelip gidenler mahallemizdeki yolu kullanacaklar. Gelip geçerken de mahallemizin güzelliklerini görecekler. İnşallah güzel çalışmalar olur. Bizim köy gibi bir mahallemiz var. Ben bundan çok mutluyum. Herkes birbirini tanır. Komşuluk ilişkileri çok iyidir. Sakin ve huzurlu bir mahalleyiz” ifadelerini kullandı.

“KIZPINAR 1968 YILINDA KURULDU”

Mahalle tarihinin 1968’li yıllara dayandığını söyleyen Muhtar Cengiz Özorak, “Müstakil ve çok şirin bir mahallemiz var. Müstakil evlerin olduğu, komşuluk ilişkilerinin hala sürdürüldüğü bir mahalleyiz. Mahallemiz 1968 yıllarında yapıldı. Ben Vicdaniye mahallesi doğumluyum. Vicdaniye Mahallesi’nin belirli bir kısmı Kızpınar’a taşındı. O zamanki belediye başkanı buraları evi olmayan kişilere çok düşük bir ücretle verdi. Bu mahallemiz 1968 yılından beri var. Ben de 1968 yılından beri bu mahalledeyim. Mahalle sakinlerimizde birbirini o vesile ile tanır” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİK KRİZ BELEDİYELERİ DE ETKİLEDİ”

Ekonomik krizin belediyeleri de etkilediğini söyleyen Kızpınar Mahallesi Muhtarı Cengiz Özorak, “Şu anki ekonomik kriz herkesi sarstığı gibi belediyeleri de sarstı. Şu ekonomik krizi atlatabilirsek mahallelere daha da faydalı olur. Herşeyin başı para. Para olmadan ancak geçici işler oluyor. Geçici işlerde de yeterince verim alınamıyor” dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu