Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’in İklim Elçisi Akyürek “Bilinçli Gençler Dünyayı Kurtaracak”

Balıkesir’in İklim Elçisi Akyürek “Bilinçli Gençler Dünyayı Kurtaracak”

 

Balıkesir’in İklim Elçisi Semra Aman Akyürek, Çevre haftası dolayısı ile bir açıklama yaptı. Ayrıca, 1-7 Haziran tarihlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Çevre Haftası olarak ilan edildiğini hatırlattı.

 

Semra Aman Akyurek Balikesir Iklim Elcisi

Dünyanın İlk Eko-İkim Zirvesinde Balıkesir İklim Elçisi Oldu

MERHABA gazetesi imtiyaz sahibi Akyürek, Ankara’da düzenlenen ilk Eko iklim zirvesine konuşmacı olarak davet edilmiş ve burada TİMBİR tarafından Balıkesir’in iklim elçisi seçilmişti. Konuşmasında çevre bilinci ve medya konusunda yaptığı açıklamalarla özellikle dikkat çekmişti. Akyürek, ayrıca Balıkesir’de düzenlenecek yarışmalarda, derece elde eden öğrencilere ödüller de verileceğini duyurdu.

Semra Aman Akyurek Balikesir Iklim Elcisi 01

Balıkesir’de Öğrencilere Ödül

Akyürek, Anadolu medyasını temsilen yapılan konuşmada, ayrıca iklim krizinin önemine de dikkat çekti. Ayrıca, 1 ve 7 Haziran tarihleri arasında tüm Türkiye’de kutlanacak etkinliklere  vurgu yaptı. Akyürek, son olarak, Balıkesir’de de konuya duyarlılık gösterenlere ve etkinliklere çeşitli ödüller verileceğini söyledi.

Semra Aman Akyurek Balikesir Iklim Elcisi 02

Genç Yaşlı Herkes Farkındalığı Yaşatacak

Akyürek, “Çocuklarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın çevre ve doğa, sıfır atık, iklim değişikliğiyle mücadele konularına dikkat çekmek için Balıkesir’de de yarışma düzenliyoruz. Düzenlediğimiz yarışmalarda derece elde edenlere çeşitli hediyelerimiz olacak. Önümüzdeki günlerde de düzenlenen bir programla farkındalığı taçlandırmış olacağız” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu