Gündem

BALIKESİR’İN KUMRULARI

Balıkesir’in meşhur “K” larına birde Kumrular eklendi. Balıkesir’de kumrular adeta terapi görevi yürütüyor.

Balıkesir’de meydanlarda gün geçtikçe artan kumrular dikkat çekiyor. Ali Hikmet Paşa Meydanı, Zağnospaşa meydanı, Salih Tozan Parkı, Kurtdereli heykeli arkasında kendileri için atlan yemleri yemeğe gelen kumrular, halkında yoğun ilgisi ile karşılaşıyorlar.

Kumrularla adeta dans eden çocuklar kadar bol bol fotoğraf çektiren 7’den 70’e her yaş grubundan insanlar Kumruları kumrularsa insanları Balıkesir’de benimsedi. Diğer kuş türlerinden farklı olan Kumrular özellikle sabahları ötüşleri ile de Balıkesirlilerin gözdesi olmaya aday.

TERAPİ GÖREVİ GÖRÜYOR

Balıkesir’de bazı evlerin camlarına yada balkonlarına yuva yaptıkları görülen Kumrular Balıkesirlilerle iç içe yaşamaya alıştı. Son 2 yıldır dikkat çeken ve meydanlara gelmeye başlayan Kumruları besleyenlerse adeta “bizim için terapi” diyorlar. Kumrular genellikle iki kumru ortamında yada çoğulculuğu barındıran yerlerde görünüyor. Balıkesir’de kent merkezinde bulunan ve şehrin bekçileri olarak görülen ve meydanlarda halk arasında sıkça konuşulan Kumrular her geçen gün daha da artıyor ve Balıkesirler tarafından ilgi görüyor.

BALIKESİR’İN MEŞHUR BAZI “K “LARI ŞÖYLE;

Kolonya,Kızlar,Kaz,Koyun,Keçi,,Kekik,Keklik,Karadut,Türüküleri,Kavakları,Kuvayi Milliyesi,keşkek,Keçesi,Kaplıcası,Karesi Beyi,Kabağı,Kurtderelisi,Kırkbayrak Adamı(Alacamescit) Kocaseyit,Kaz dağları,Kumru… Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu