Gündemİlçe Haberleri

BALIKESİR’İN MAHSÜLÜNÜ KURUTACAK ÇEVRECİ TESİS

BALIKESİR’İN MAHSÜLÜNÜ KURUTACAK ÇEVRECİ TESİS

 

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yapımı devam eden Sındırgı Jeotermal ile Meyve Sebze Kuruma Tesisi inşaat alanına inceleme ziyaretinde bulundu.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş İlçe Çaygören Mahallesi’nde yapımı devam eden Sındırgı Jeotermal ile Meyve Sebze Kuruma Tesisi inşaat alanına inceleme ziyaretinde bulundu. Başkan Yavaş tesisin yapım aşamaları ile ilgili çalışan personelden bilgi alarak bir açıklamada bulundu. Başkan Ekrem Yavaş açıklamasında, “ Doğal şehir Sındırgının yeni bir üretim tesisi, hakikaten şehre değer katacak önemli bir fabrika olan Meyve Sebze Kurutma Tesisi ’nin inşaatındayız.  Alanda hem lavanta bahçemiz hem de tıbbi aromatik bitkilerle alakalı sahanın tam içerisindeyiz. İnşaatımız aşağı yukarı tuğlaların örülmesinden sonra hemen hemen iç kaba inşaat olarak bitmiş olacak. Yılbaşına kadar denilmişti ama belki daha da öncesinde belirli bir şekle girmiş olacak.” dedi.

 

30-40 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Başkan Yavaş inşaatında oldukça ilerleme sarf edilen tesis ile ilgili olarak, “İnşaatta istenilen noktaya gelinmesinin ardından içine yerleştirilecek yeni ekipmanlarla da İnşallah sezona Sındırgı’daki bu kurutma tesisi faaliyete geçmiş olacak. Hem 30 40 kişilik bir istihdam sağlanması hem de jeotermalin kullanılması açısından çok önemli bir yer. Özellikle kırsal mahallelerdeki vatandaşlarımızdan, muhtarlarımız aracılığı ile meyve dikmelerini istiyoruz. ”  dedi.

 

30 TON ÜRETİLEBİLİR

Başkan Yavaş, “Tesiste günlük bir vardiya çalışılsa yaklaşık 10 ton ama 3 vardiya çalışılabilir eğer öyle olursa 30 ton üretim kapasiteli bir tesis olduğu düşünüldüğünde  ciddi manada meyveye ihtiyacımız var. Kurutma yapılabilecek meyvelere. Bugün İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile irtibata geçerek, Sındırgı Belediyesi Strateji Müdürlüğü ile de irtibata geçilerek hangi yörelerde hangi meyveler olacak ise buna göre üretim yapılması gerekiyor buna karar verilecek. ” bilgisini verdi.

 

TÜM ŞEHRE AİT BİR TESİS

Ekrem Yavaş Eğer İlçe’de yeteri kadar hammadde bulunamazsa başka yerlerden hammadde getirileceğini söyleyerek  “Bu tesis  Balıkesir’in tesisi. Bugün Havran’ın portakalı mandalinası da burada kurutulacak ve ya Kepsut’un şeftalisi de burada kurutulacak. Sındırgı’dan da domates ve kapya biber gibi sebzelerin kurutulması düşünülüyor. Böyle bakıldığında şehre 12 ay boyunca üretim yapılabilecek bir tesis ve tüm şehre ait bir tesis olacak ” dedi.

 

BAKANLIĞA VE BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş açıklamasına, “Hem doğal hem de yurtdışına üretim yapabilecek bir tesis olması açısından önemli diye düşünüyorum. İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Hem Sanayi ve Ticaret Bakanlığımıza hem de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sındırgı’nın hakikaten Jeotermale bağlı çevreci ve güzel bir tesisi Sındırgı’ya çok şey katacaktır. Halkımıza İlçemize hayırlı olsun İnşallah. ” sözleri ile son verdi. Haber merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu