GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Balıkesir’in Müze Kenti Havran

Balıkesir’in Müze Kenti Havran

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ilçede restorasyonu tamamlanan Terzizade Konağının müzeye dönüştürülmesi ile ilgili çalışmaların hız kazandığını söyledi.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy; “Havranımız için verilen bir emek var.Terzizade konağı için verilen emekleride görüyoruz. Ben buradaki halkımız adına emek verenlere teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede müzemizi tamamlayıp açacağız. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz’ın da destekleriyle Havran’ı Müzeler Kenti yapacağız” dedi.

Atatürk’ün konakladığı Terzizade Konağının müze olarak hizmete açılması için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Restorasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.  Demet Binan, Yıldız Teknik Üniversitesi Restorasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Can Binan, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Yusuf Oğuzoğlu, Tarihi Kentler Birliği Müzeler Danışmanı Ahmet Erdönmez, Bina sahiplerinden İzzet ve Ahmet Özaydın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Yahya Akduman ve ekibinden oluşan Danışma Kurulu  ilçedeki çalışmaları önceki gün yerinde incelediler.

Danışma kurulunun kararlarına göre yürütülecek çalışmalar neticesinde Havran çok yakında muhteşem bir müzeye daha kavuşacaklar. Kent Müzesinden sonra ahşap bir konak içerisinde Türkiye’de benzerine çok az rastlanılabilecek harika güzellikte bir müzemiz daha olacak. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy heyeti kabulünde; “Havranımız için emeklerinizi görüyorum. Havran Halkı adına hepinize teşekkür ederim. İnşallah en kısa sürede müzemizi tamamlayıp açacağız. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz’ın da destekleriyle Havran’ı Müzeler Kenti yapacağız” dedi. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu