Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’in Piyano Sihirbazı

Balıkesir’in Piyano Sihirbazı

 

T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü 12 sınıf öğrencilerinden ve okul arkadaşları tarafından Balıkesir’in Piyano Sihirbazı lakabı takılan Yamaç Efe Decedeli, bu yıl 17.si düzenlenen Gümüşlük Müzik Festivali’nde ki performansı ile göz doldurdu.

 

Uluslararası festivalde bir Balıkesirli

Gümüşlük Festival Akademisi Piyano Masterclass’ında, devlet sanatçıları Gülsin Onay, Fransız piyanist Jean Marc Luisada ve Gökhan Aybulus gibi, dünyaca tanınan ustalardan ders alan gençler, festivalin son günü olan 30 ağustosta müthiş bir konser verdi. Hocalarından ve izleyicilerden tam not alan gençlerin arasında, Romantik dönem Alman bestecisi Gustav Lange’ın Blumenlied adlı eserini çalan Balıkesirli Yamaç Efe Decedeli’de vardı.

Piyano 2

Toprak Evde Piyano Çaldılar

“Kumda” temalı Gümüşlük Festival Akademisi piyano konserinde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak bu yıl izleyiciler Toprak ev dışında oturdu ve bahçede yer alan büyük ekranda (içeride çalan) genç piyanistleri izledi. Müzik şölenini sunan genç yetenekler: Bensu Dumanlı, Bilge Gurer, Can Saraç, Damla Ece Karataş, Deniz Besim, Elif Naz Erdoğan, İlyun Bürkev, İrem Su Erdoğan, Melis Pınar ve Yamaç Efe Decedeli.

Türkiye’de bir ilk Gerçekleşti!

Festivalde enerjisini güneşten üreten jeneratör Türkiye’de ilk kez kullanıldı. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali bu açıdan da çevreye duyarlı bir festival olma özelliği taşıyor. “Güneşin enerjisini bu sefer Türkiye’nin en parlak genç yeteneklerini sergilemek için kullanıyoruz!” sloganını benimseyen festival her kesimin takdirini topladı.

Haber Kamilş Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu