Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’in Sevilen Mimarı Hayatını Kaybetti

Balıkesir’in Sevilen Mimarı Hayatını Kaybetti

 

Balıkesir’in sevilen Mimarı ve şehirde prestijli birçok binanın mimarisinde imzası olan Ali Özerk, bu sabah geçirdiği bir kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

 

Şehirde Derin Üzüntü Yarattı

Özerk’in hayatını kaybetmesi şehirde derin bir üzüntü yarattı. Balıkesir’de iki dönem Mimarlar Odası Başkanlığı görevini yapmış olan Özerk’in ölümü ile ilgili olarak, sosyal medyada kısa sürede çok sayıda taziye ve derin üzüntü içeren mesaj yayınlandı.

Ali Ozerk 01

 

İşte Ali Özerk’in Kısa Biyografisi…

 

1959 Balıkesir doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Balıkesir’de bitirdikten sonra, 1976 yılında aile geleneği olan mimarlığı seçerek, İstanbul Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi (YILDIZ) Mimarlık bölümüne girdi.

***

1980 – 1984 Yılları arasında Fransa’da, Ecole Architect de Lyon da İç Mimarlık okudu. Daha sonra geri dönerek yarıda bıraktığı mimarlık eğitimini tamamlayarak, 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu. Yurt dışında ve İstanbul’da çeşitli Mimarlık atölyelerinde çalıştı. 1994 yılında kazandığı bir proje yarışması sonucunda Balıkesir’e dönerek kendi firmasını kurdu.

***

O günden bu yana mimarlık ve iç mimarlık alanında çalışmalarını sürdürmekte olup, Mimarlık öğrencisi bir erkek evlat sahibidir ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Başkanlığı’nı iki dönem yürütmüştür.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu