GündemDünyadan Haberler

Balıkesir’in tarihi çeşmeleri yeniden akacak

Balıkesir Kent Konseyi’nin aldığı tavsiye kararının Büyükşehir Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki tarihi çeşmeleri aslına uygun restore etmek için çalışmaları başlatacak. Ayrıca boş arsa ve terk edilmiş yapıların bakımları da yerel yönetimler tarafından tespit edilerek takip edilecek.

Balıkesir Kent Konseyi ve Büyükşehir Belediyesi, yapılacak çeşme restorasyon çalışmaları ile kentteki tarihi eser niteliği taşıyan çeşmelerin yeniden hayat bulacağını açıkladı .Balıkesir’deki tescilli tarihi çeşmelerin restore edilerek kullanıma açılması ile boş arsa, bina bahçeleri, terk edilmiş yapıların bakımlarının yapılmasına yönelik Balıkesir Kent Konseyi’nin aldığı tavsiye kararları, Büyükşehir Belediye Meclisi’nce oy birliğiyle kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi, en kısa sürede çalışmalara başlayacak.

 

BALIKESİR’İN ÇEŞMELERİ
GELECEĞE TAŞINIYOR

Kentte bulunan geleneksel yaşam kültüründe oldukça önemli bir yer tutan ama aynı zamanda en çok tahrip olan eserlerden olan çeşme ve şadırvanların aslına uygun bir şekilde restore edileceği, Büyükşehir Belediyesi  ve Balıkesir Kent Konseyi tarafından kararlaştırıldı. Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 20 ilçede kaderine terk edilen ve yok olmaya yüz tutmuş tarihi çeşmeler ile şadırvanların restorasyon çalışmaları en kısa sürede başlatılacak. Kitabeleri deforme olan, taşları  kararan, muslukları sökülen, suları kesik kurumuş vaziyette olan çeşmeler, restorasyonun tamamlanmasının ardından vatandaşların hizmetine açılacak.

BOŞ ARSA VE TERK EDİLMİŞ
YAPILARDA TEMİZLİK

Büyükşehir Belediyesi ayrıca halk sağlığını, güvenliğini ve refahını tehdit eden her türlü boş arsa, bina bahçeleri ile terkedilmiş yapılardaki kirliliği önleyecek, çevresel şartlarını iyileştirip geliştirmeye yönelik çalışmaları başlatacağını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarla şehir içerisinde kötü bir görüntü oluşturan, insan sağlığı ve güvenliğini tehlikeye sokan boş arsa ve terk edilmiş yapıların ıslahıyla, Balıkesir’in yaşam kalitesinin artırılması ve şehrin daha güzel ve düzenli bir görünüm kazanması hedeflendiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu