GündemEkonomi

BALIKESİR’İN TATLISI HOŞMU ERİM?

Balıkesir’e has höşmerim hem tescillendi, hem de hazırlanan yeni logosu ile Türkiye’de ve Dünya’da tanınacak.

HÖMERİMDE TESCİL TAMAM LOGO HAZIR

Balıkesir Aşçı Köfteci ve Benzerleri Esnaf Odası’nın çabaları ile verilen karar “höşmerim Balıkesir’indir tescillidir” oldu. Tescil lansman tanıtımına Vali Ersin Yazıcı ve STK lar katıldı. Lokantacılar Aşçı Köfteci ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Yılmaz, höşmerimin tescillenmesi için verdikleri mücadelenin sonucunda başardık ve tescil aldığımız gibi aynı zamanda logomuzu da hazırladık” dedi.

O İŞARET BALIKESİR’İN HAKKIYDI ALDIK

Höşmerim tatlısının bundan sonra Balıkesir ismiyle anılacağını ifade ederek, “Balıkesir’e has tatlımıza, ilimizde coğrafi işaret aldık. Balıkesir’de ilk defa bir gıda maddesi bu işareti almış oldu. İstenen her türlü laboratuvar çalışması ve tarihî bilgi ve belgeleri sunduk. Her türlü iddiaları ortaya koyarak bu işareti kazandık.” dedi.

HOŞ MU ERİM?

Millî mücadele yıllarında yokluktan doğan höşmerimin hikâyesi şöyle: “Askerlik görevini yapan evin erkeği, uzun yıllar sonra evine döner. Eşi Fadime Hanım sofra kurmak ister ama evde yiyecek yoktur. Ne yapacağını düşünürken gözüne askıda duran peynir ilişir. Peyniri pişirmeye başlar, içine yumurta sarısı ve un ekler. Karışıma biraz da şeker ilave eden Fadime Hanım, ikramını yapar. Yemekten tadan Hanım sorar: ‘Hoş mu erim, hoş mu erim?’ Bu söz, yıllardan bu yana dilden dile dolaşır ve höşmerim adını alarak Balıkesir’in en meşhur tatlısı olur. Merhaba Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu