Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’in Ünlü Kanyonuna Ziyaretçi Akını

Balıkesir’in Ünlü Kanyonuna Ziyaretçi Akını

 

Temmuz ayında kısıtlamaların kaldırılması sonrası, Balıkesir özellikle yerli turistlerin rağbet ettiği il oldu.

 

Balıkesir’in gerek Marmara’ya, gerekse Ege’ye kıyısı olan beldeleri doldu taştı. Üstelik, pandemi ve kısıtlama sonrası artan talep, bölgede bu yıl turist sayısında rekora neden oldu.

Balikesirin Unlu Kanyonuna Ziyaretci Akini 02

Önceki Yıllardan İki Kat Fazla Ziyaretçi Akını

Ayrıca, turistlerin rağbet ettikleri alanlar, sadece Balıkesir’in mavi bayraklı sahilleri ile sınırlı kalmadı. Turistler özellikle, Edremit’e bağlı ve Kazdağı eteklerinde bulunan ünlü ‘Şahin Deresi Kanyonu’na yoğun ilgi gösterdi. Kanyonda oluşan kalabalığın, geçmiş yıllarda görülen kalabalığa göre nerdeyse iki kat artması özellikle dikkat çekti.

Balikesirin Unlu Kanyonuna Ziyaretci Akini 01

Şahin Deresi Bölgenin Oksijen Çadırını Oluşturan En Önemli Kanyon 

Ayrıca Şahin Deresi Kanyonu, bölgenin oksijen çadırı olmasını sağlayan en önemli kanyonlardan biri. Kanyon, Kaz Dağlarının yamacındaki dağ havasını sahile taşıyarak oluşturduğu oksijen ve esinti ile yaz sıcağı ve nemini konforlu bir serinliğe dönüştürüyor.

Berrak ve Buz Gibi Suda Yürüme Şansı

Kaz dağları milli parkı içinde olan Şahin Dersi Kanyonu’nun uzunluğu 26 km. Ayrıca, Şelaleye kadar olan yaklaşık 5 km uzunluğunda rehber gerekmiyor. Ancak, tüm etap için rehber gerekiyor. Bunun nedeni bölgeyi bilmeyen ve tanımayan kişilerin kanyonda kaybolmasının oldukça kolay olması. Yine de belli bir etabı, mis gibi havayı ciğerlerinize çekip, olağanüstü güzellikte manzaralar eşliğinde ve güvenle ziyaret edebilirsiniz. Üstelik paçalarınızı sıvayarak, berrak ve buz gibi suyun içinde yürüyerek yapabilirsiniz. Ayrıca, suya girmek için mayonuz yanınızda ise küçük lagünlerde yüzebilirsiniz.

Balikesirin Unlu Kanyonuna Ziyaretci Akini 03

Öte yandan, bölge esnafı ve turizmciler bundan oldukça memnun. Ayrıca, salgın ile ilgili önlemler ve kurallar konusunda hassasiyet gösteriyor. Ancak vatandaşların, henüz pandeminin sona ermemesine rağmen, özellikle maske ve mesafe konusunda yeterli duyarlılığı göstermediği de gözlerden kaçmıyor.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu