Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’in Yeni Savaşçısı

Balıkesir’in Yeni Savaşçısı. Balıkesir’in Edremit ilçesine gece görüş yeteneğine sahip yangın söndürme helikopteri kazandırıldı. Kazdağları’nı yangın sezonu boyunca koruyacak.

 

Balıkesir’in Yeni Savaşçısı

Balikesirin Yeni Savascisi 1

 

1 Haziran’da başlayan orman yangını sezonu için ekipler tüm hazırlıklarını tamamladı. Edremit Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde Mi 8T helikopteri gece görüş yeteneği ile 24 saat kesintisiz orman yangınlarına müdahale edebiliyor olacak. Rus yapımı olan helikopter 3 saat havada operasyon yapabiliyor. 5 tona kadar ‘bambi’ aracılığı ile su taşıma kapasitesine sahip. Ayrıca İHA’nın edindiği bilgiye göre Mi 8T tipi helikopter ‘yarasa helikopter’ olarak adlandırılıyor.

 

Balikesirin Yeni Savascisi 2

 

Mi 8T helikopteri harici yakıt tankları ile uzun mesafe uçuşları da yapabiliyor. Özellikle özel donanım ve gece uçuş eğitimlerini almış pilotları ile 7 gün 24 saat esasına göre, çalışmalarını planlıyor. Helikopterlerin bölgede ekim ayına kadar görev yapması planlanıyor. Helikopter için Türk Pilotu Yiğit Gutay göreve geldi. Gutay, helikopterin gece görüş yeteneği ve yetkisi ile yangınlara çok kısa bir sürede müdahale edebildiğini ifade etti.

 

Balikesirin Yeni Savascisi 3

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

Edremit Hakkında

Balıkesir ilinin batısında, Ege Denizi kıyısındaki ilçedir. Edremit, Balıkesir ilinin üçüncü en büyük ilçesi olup zeytincilik tarımı ve Kazdağları ile tanınır. İç turizmin ilk önemli merkezlerinden olan Altınoluk ve Akçay bu ilçededir.

Edremit, Antik Çağ’daki adı ile Adramytteion’dur. Ayrıca MÖ 1443 yılında Pidasus adı ile Burhaniye İskelesi civarındaki Karataş mevkiinde kurulmuş bir şehirdir. Truva-Bergama yolu üzerinde bulunur. Bundan dolayı birçok baskınlara uğramıştır. Ayrıca bir ara, harap bir halde Lidya Kralı Krezüs’ün eline geçmiştir. Kralın kardeşi bu şehri yeniden yaptırmış hatta süslemiş ve kendi adı olan Adramys ismini vermiştir. 1231 yılında, Türk akıncıları Edremit’e saldırmış ve çetin savaşlardan sonra, Türk Komutanı Yusuf Sinan’a şehrin anahtarı teslim edilmiştir. 1336 yılında Karesi topraklarının Osmanlı’ya geçmesiyle, Edremit de Orhan Gazi tarafından Osmanlı Devleti hudutları içine alınmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu