Gündemİlçe Haberleri

BALIKESİRLİ BAŞKANLAR TELEKONFERANSLA TOPLANDILAR

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın başkanlığında ve diğer ilçe belediye başkanlarının katılımıyla telekonferans toplantısı gerçekleştirdi.

Ülkemizde gittikçe etkisini arttıran koronavirüsle ilgili Balıkesirli belediye başkanları telekonferans üzerinden bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumun da katılım sağladığı toplantıda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve 20 ilçe belediyesinin aldıkları önlemler konuşularak bundan sonraki süreçte alınması gereken önlemlerle ilgili istişarede bulunuldu.

TOPLUM SAĞLIĞI İÇİN ARALIKSIZ ÇALIŞIYORUZ

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “ Bu zorlu sürecin hep beraber üstesinden geleceğiz. Tüm belediyelerin ciddi çalışmaları olduğunu görüyorum. İyi ki belediyeler var, iyi ki sizler varsınız. Edremit Belediyesi olarak dezenfeksiyon çalışmalarını gece gündüz demeden, aralıksız sürdürüyoruz. Koronavirüsle ilgili yürüttüğümüz çalışmalarla ilgili Edremit Belediyesi olarak hiç mütevazı değiliz. Önceliğimizi toplum sağlığına vererek elimizi taşın altına koyuyoruz. Vefa Destek Sosyal Grubu’nun yaptığı çalışmalar ve sokağa çıkma yasağı kapsamındaki vatandaşların çöplerini evden alma çalışması gibi çeşitli sosyal çalışmalarla vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Vatandaşlarımızın da bundan çok memnun olduğunu görüyoruz. Sağlık çalışanlarımızla ilgili ciddi sıkıntılar var.Bu kişilerin ailelerine hastalık taşıma endişesi var ve evlerine gitmek istemiyorlar . Biz de bu riski önlemek ve sağlık çalışanlarımıza destek olmak amacıyla belediyemize ait Afrodit Termal Otel’i onlara tahsis ettik. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, ambulansların dezenfeksiyon çalışmalarını biz yapıyoruz. Balıkesirli belediyeleremize de sürdürdükleri bu ciddi çalışmalar için teşekkür ediyorum. Koronavirüsü hep birlikte yeneceğiz” dedi.

VATANDAŞLARIN EVDE KALMALARI ŞART

Edremitli vatandaşların evde kalmaları süreci bir an evvel atlatmamız için şart. Durumun ciddiyetini fark ederek ve gerekli önlemleri alarak vatandaşlarımızı evlerinde kalmaya davet ediyorum. Mecbur kalmadığımız müddetçe lütfen sokağa çıkmayalım . Süreç nedeniyle şehir dışından gelmeyi düşünen vatandaşlarımızın, Edremit’e bu zorlu süreci atlatana kadar gelmemelerini rica ediyorum. Öncesinde gelenlerin de 14 gün karantina kuralını uygulamaları toplum sağlığı açısından çok önemli. Lütfen dikkatli olalım ve toplum sağlığını riske atmayalım. Şehir dışından girişlerle ilgili önümüzdeki günlerde daha sıkı önlemler alacağız. Unutmayalım ki bu bir tatil değil. İkamet ettiğimiz evimizde kalalım. Hem kendimizi hem de ilçede sürekli ikamet eden komşularımızı riske atmayalım” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu