GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Balıkesirli Firmalar İhracatta Rekor Tazeledi

Balıkesirli Firmalar İhracatta Rekor Tazeledi

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula  Nisan ayında Balıkesir’in İhracatta rekor tazelediğini söyledi.

Kula,Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının etkisini yeni mutasyonlarla arttırdığı bu dönemde, Balıkesir ihracat rakamları ayrıca rekor kırmaya devam ediyor.diyerek konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Yüzde 32’lik Artış

Açıklamada, “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Nisan Ayı ihracat rakamlarını incelediğimizde Balıkesir, 66 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek geçtiğimiz yıl Nisan ayına kıyasla yüzde 32 artış sağladı. Bu, tüm zamanların en yüksek Nisan ayı ihracat rakamıdır. Pandemi, küresel ekonomideki daralma, konteyner ve ayrıca ham maddedeki yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ihracatta rekorlarla devam ediyoruz.”dedi.

İlk Sırada Irak Var

“İhracat gerçekleştiğimiz ülkeler arasında 14 milyon dolarlık hacmiyle Irak ilk sırada yer alırken, sıralamayı Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Brezilya ve İtalya takip ediyor. İhraç ettiğimiz ürünlerin başında ise 17 milyon dolar ile hayvansal mamuller ve su ürünleri yer alırken, sektörlere ilişkin veriler otomotiv endüstrisi, hazır giyim ve ayrıca konfeksiyon, elektrik elektronik ve madencilik şeklinde sıralanmaktadır.”

Balıkesir Hedefe Doğru İlerliyor

Kula“Ekonomimizi ve iş dünyamızı derinden etkileyen pandemiye rağmen aşılama çalışmaları ve ihracatımızdaki bu olumlu gidişat, bize umut ve güç vermektedir. Gerçekleştirilen olumlu çalışmalar ve destekler sayesinde 2021 yılına daha pozitif bakıyor, önümüzdeki 2 yıl için koyduğumuz 1 milyar dolarlık ihracat hedefini ayrıca daha erken aşacağımıza inanıyorum. Giderek artan ihracat rakamlarımız bizleri bu konuda umutlandırmaktadır. Bu başarıya imza atan tüm ihracatçı üyelerimizi, çalışanlarını ve ayrıca emeği olan herkesi gönülden tebrik ediyorum.”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu