GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesirli Gençler Doğayı Koruyor

Balıkesirli Gençler Doğayı Koruyor

 

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi’nin TÜBİTAK 4004 “Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesi” çerçevesinde hazırladığı “Doğayı keşfet, fark et, koru 2” projesi, Türkiye genelinde desteklenen 103 projeden biri olarak 100 bin TL hibe almaya hak kazandı.

 

Aw677438 01

DOĞAYA VE BİLİME  BAKIŞ AÇISI

Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Sinan Onar ve Melek Dinçer tarafından hazırlanan projede; müsilaj, iklim, ata tohumları, arı, yaban hayatı, geri dönüşüm gibi biyoçeşitlilik için önemli konular ikinci projeye eklenip işlenecek. Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Levent Obuz, kurumun ve Bandırma ilçesinin 3. TÜBİTAK 4004 projesini gerçekleştireceklerinden mutlu olduklarını belirterek projenin gençlerin doğaya, bilime ve sanata bakışlarını zenginleştireceğini ve bunun da yarınlar için önemli olduğunu ifade etti.

BİYOÇEŞİTLİLİĞİN ÖNEMİ

Proje yürütücüsü Sinan Onar, “Balıkesir ilinde öğrenim gören 10. ve 11. sınıf öğrencilerden seçilen katılımcılar, proje süresince biyoçeşitlilik temelli disiplinler arası bir doğa eğitimi alacaklar. Bu amaçla, Kapıdağ Yarımadası, Erdek Körfezi, Kuş Cenneti, Kocaçay Deltası Sulak Alanları ve Karacabey Longoz Ormanları gibi önemli alanlarda doğayı keşfedecekler” dedi. BİLSEM öğretmenlerinden Melek Dinçer, katılımcıların doğanın işleyiş sistemi hakkında bilimsel bilgi ve becerilere sahip olmaları, bilinçli ve duyarlı bir doğa sevgisi geliştirmeleri, biyoçeşitliğinin kıymetini fark etmeleri ve onu korumak için bilinçlenmeleri projemizin hedeflerinden olduğunu belirtti.iha

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu