GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesirli Kadınlardan Kışlığa Hazırlık ve Ürün Önerileri

Balıkesirli Kadınlardan Kışlığa Hazırlık ve Ürün Önerileri

 

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, kadınlar kış mevsimine özel hazırladıkları yemekleri sergiliyor. Sındırgı Akpınar Yaşam merkezinde bulunan Hanımeli çarşısında, yöresel lezzetleri yaşatan kadınlar büyük dikkat çekiyor.

 

Balikesirli Kadinlardan Kisliga Hazirlik Ve Urun Onerileri 01

Kışlık Sofra Önerileri Yöresel Lezzetle 

Yaşatılan yöresel lezzetler arasında, Sındırgı yufkası, erişte, gözleme ve tarhana bezdirmesi gibi ürünler var. Ayrıca, birbirinden lezzetli diğer yöresel ürünlerin yer aldığı ‘Sındırgı Sofrası’ da bunun cabası. Balıkesirli kadınlar burada hazırladıkları ürünleri bir yandan öneriyor, diğer yandan pazarlıyor. Böylelikle, hem yöresel lezzetler unutulmuyor, hem de kadınlar ekonomiye, istihdama ve sosyal hayata katkı sağlıyor.

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Öncülük Etmiş

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın yöresel lezzetleri yaşatma adına başlattığı projeye kadınlar büyük destek veriyor. Hanımeli çarşısında, yöresel değerleri dikkate alan kadınlar, sadece yiyecek ürünlerde değil, başka bir çok konuda ürün üretiyor. El emeği ile hazırlanan ürünlere dijital platformlarda da büyük ilgi var. Başkan Yavaş, artan desteği görünce, kadınlar için farklı noktalarda da atölyeler açtırmış. Ayrıca, İlçe Meydanlarından biri olan tarihi Şerifpaşa meydanında da bu ürünlere ulaşmak için bir ‘Gözleme Evi’ var.

 

Kış Hazırlığı Yapamayanlara Katkı Sağlıyoruz

 

İHA muhabiri Murat Seyman’a konuşan Hatice Yüksel, daha çok çalışan kadınlardan sipariş aldıklarını belirtti. Yüksel, “39 yaşındayım. Bu işe komşum Emine abla ile beraber başladık. Belediyemizin sunduğu imkanlarla biz de kendi ekmeğimizi kazanalım dedik. Sağ olsun, başkanımız da bize böyle bir yer temin etti. Yufka yapıyoruz, erişte yapıyoruz, katlama yapıyoruz. Özellikle daha çok çalışan bayanlarımız bize gözleme evlerine götürmek için sipariş veriyorlar. Kış hazırlığı yapamayan kadınlarımıza da uygun fiyatlarla katkı sağlıyoruz” dedi.

Balikesirli Kadinlardan Kisliga Hazirlik Ve Urun Onerileri 02

Doğal Şehrin Doğal Ürünlerini Sergiliyoruz

Evde durmak yerine üretmeyi tercih eden Emine Efe ise, “Ben bu işe başlayalı iki yıl oldu. Önce stantta poğaça, çörek olarak yapmaya başladık biz bu işi. Sonra pandemi girince evde canımız sıkıldı. Belediyemiz de sağ olsun bize bu imkanı tanıdı, burayı açtı. Yapın kadınlar burada üretip satın dediler. Sağ olsun arkadaşım, komşumla yapıyoruz. Kuru yufka, gözleme, dürüm, bayanlara her zaman için imkan tanıyoruz. Sağ olsun başkanımız bize buraya böyle bir yer açtı. Çok teşekkür ederiz. Evde duran bayanlar için hazır hazır burada yapıp gönderiyoruz. Biz her zaman üreten kadınlarız. Doğal şehrin doğal ürünlerini üretiyoruz. Afiyet olsun” diye konuştu.

Balikesirli Kadinlardan Kisliga Hazirlik Ve Urun Onerileri 03

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu