Özel Haberlerİlçe Haberleri

Balıkesirli Sanatçı Eserlerini Omuzunda Taşıyor

Kırkağaç'ın köklü el sanatlarından dokuma işçiliği, Muhittin Cangu'nun ustalığında tekrar can buluyor. Küçük yaşlarda sanata olan tutkusuyla başlayan Cangu, eski moda trendlerini canlandırarak Balıkesir sokaklarında büyük bir hayran kitlesi oluşturdu.

Balıkesirli Sanatçı Eserlerini Omuzunda Taşıyor

Balikesirli Sanatci Eserlerini Omuzunda Tasiyor 2
Balıkesirli Sanatçı Eserlerini Omuzunda Taşıyor

Balıkesir’in Nostaljik Hazineleri

Cangu’nun “el emeğim göz nurum onlar benim” dediği çantaları Balıkesirliler tarafından yoğun ilgi görüyor. Müşterileri arasında elit sanatseverlerin ve tasarım tutkunlarının da olduğunu dile getiren Cangu, ürünlerine gösterilen ilgiden dolayı mutlu. Ancak Cangu, siparişlerini yetiştirmekte zorlandığı için önden sipariş alarak el emeğini sanata dönüştürdüğünü söylüyor. Ürünlerini omzunda taşıyarak Balıkesir sokaklarını dolaşan Cangu, sanatını halkla buluşturuyor. “Balıkesir halkının tarihi el sanatlarına ilgi göstermesi ve sanatçının emeğinin takdir edilmesi gurur verici,” diyen Cangu, ürünlerinin her birinin kendisinin birikimini ve tutkusunu yansıttığını vurguluyor.

Balikesirli Sanatci Eserlerini Omuzunda Tasiyor 1
Balıkesirli Sanatçı Eserlerini Omuzunda Taşıyor

Gören Hemen Sipariş Veriyor

Cangu’nun Kırkağaç’ta ürettiği ve Balıkesir sokaklarında sattığı ürünler, adeta bir fenomen haline geldi. Cangu, “Siyasetçilerin ve iş insanlarının ofislerinde benim ürünlerim var” diyor. Ayrıca kendi yaptıklarını satmanın keyfini yaşadığını belirten Cangu, “Burada çoğunluk beni tanır, ‘Klimci Muhittin Amca’ diye seslenirler. Bir kişi halımı alınca ertesi gün 5 sipariş daha geliyor. Ürünlerim el emeği göz nuru, yılların birikimini yansıtıyor,” dedi

Balikesirli Sanatci Eserlerini Omuzunda Tasiyor 3

Haber: Buse Tuncay

Balıkesir’de Geleneksel Zanaatların Yolculuğu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu