GündemGörüntülü Haberler

Balıkesirli Şehit Baytekin gözyaşları arasında uğurlandı

Hakkarinin Çukurca bölgesinde terör örgütünce yapılan roketli saldırıda şehit olan Piyade Er Orhan Faruk Baytekin’in (21) cenazesi, memleketi Balıkesir’de toprağa verildi.

Terör örgütü hainlerince yapılan roketli saldırıda şehit olan Piyade Er Orhan Faruk Baytekin cenazesi, Hakkari’deki törenin ardından dün geçe uçakla memleketi Balıkesir’e getirildi. Şehidin naaşı, bugün Karesi İlçesi Toygar Mahallesi’ndeki babaevinin önüne götürüldü. Burada şehidin annesi Kadriye, babası Zeki ve kardeşi Emirhan, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Okunan duaların ardından helallik alındı.

Aynı zamanda AK Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Baytekin’in yeğeni olan şehit Orhan Faruk Baytekin için daha sonra tarihi Zağnos Paşa Camii’nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazı kılındı. Balıkesirlilerin göz yaşlarına boğulduğu cenaze törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, siyasi parti il başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, partilerin milletvekili adayları ve şahidin yakınları ile vatandaşlar katıldı.

‘BİR OĞLUM DAHA VAR ONU ASKERE GÖNDERMEYECEĞİM’

Cenaze töreni sırasında oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döken anne Kadriye Baytekin, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı’nın başsağlığı dilemesi ardından serzenişte bulunarak “Bir tane daha oğlum var. Onu askere göndermeyeceğim. Ne yaparsanız yapın. Ben ona kıyamam dayanamam. Zaten psikolojik olarak hastayım. Eve gideyim bir sürü hap içip, iğne olacağım. Ben iki günden beri zor dayanıyorum. Hadi oğlumu üzmeyeyim diye iğne filan yaptırmadım” dedi.

Baytekin sonra basın mensuplarına dönerek “Oğlumla gurur duyuyorum beni şehit annesi yaptı. Oğlumda peygamber efendimizin komşusu oldu. Bundan güzel şey var mı?” diye konuştu.
Cenaze töreni ve helallik alınması ardından Şehit Baytekin, Balıkesir şehitliğinde toprağa verildi. Devrim Derin

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu