GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesirliler Gezmek İçin Nereleri Tercih Ediyor? Balıkesir’de Yaşayanlar Balıkesir’i ne kadar Tanıyor?

Balıkesirliler Gezmek İçin Nereleri Tercih Ediyor? Balıkesir’de Yaşayanlar Balıkesir’i ne kadar Tanıyor?

 

Balıkesir tarihi, doğası ve zengin deniz turizmi ile de dikkat çeken iller arasında. Peki Balıkesirliler uzun bir pandemi dönemi sonrasında kendilerini nerelerde gezerken buluyor? Nereleri tercih ediyor ve nerelerin gezilmesi için tavsiyelerde bulunuyor? İşte tüm bu yanıtlar haberimizde…

 

Balıkesir’de yaşayan insanlar şehirde yaşamaktan memnun. Diğer illere nazaran Balıkesir’de yaşamayı sevdiklerini ifade eden şehrin insanları Balıkesir’in genellikle her yerinin güzel olduğunu düşünüyor. Balıkesir ile ilgili tarihin zengin olduğunu bildiklerini ancak Balıkesirle ilgili tarihi yerleri bilmediklerini söylüyor. Körfez turizmi nedeniyle tercih edilen en çok ilçeler arasında Akçay, Ayvalık ve Altınoluk isimleri öne çıkıyor.

BALIKESİR’DE NERELERİ GEZMELİ ERELERİ KEŞFETMELİ?

Emekli Doktor Ali Eskikaya , “Nefes aldıran tek yer Atatürk Parkı. Yürüyüş yerleri çok güzel. Şehrin kıyısında deniz varsa gidip yürüyorsunuz .Balıkesir’de  Açık hava tiyatrosu vardı. Atatürk Parkı içerisinde. Tiyatro güzel oluyordu açık alanda. İstanbul’dan tiyatrocular gelirdi. Nejat Uygurlar gelirdi. Açık Hava Tiyatrolarına çocukken giderdim.86 yılında Balıkesir’e gelmiştik. Bana mutluluk verirdi.”

 

0F6Cb5C0 E856 459C A892 Da354Cd026E2

 

Tarihi Doğası Güzel Ancak Nerde Ne Var Bilmiyorum!

İrfide Doğan(45), “Ben Akçay’da yaşıyorum. Benim için en güzel yer orası. Balıkesir’de güzel ara ara geliyorum. Geziyorum ama çok yer bildiğim söylenemez. Balıkesir’in tarihi, doğası çok güzel ama tarihi ile ilgili hiçbir bilgim yok. Kuvayi Milliye şehri ama başka bir şey hatırlamıyorum.”

 

4Ad19347 09Ce 4A66 B6F9 6693808B43Ea

 

“Kayseri’de Milli Mücadele Müzesine Hayran Kaldım Balıkesir’de Ne Var Bilmiyorum”

Sena Sonça( 26) Balıkesir’in en güzel yeri Ayvalık diye düşünüyorum. Orası farklı görüntüsü, adı, turlar düzenleniyor. Ayvalık’ta tost var ve deniz havası çok iyi geliyor. Seviyorum. Balıkesir’in başka gezilebilecek müzesi diyeceğim ama ben gitmedim. Müzeleri gezmeyi severim ama arkadaşım hiç gitme daha iyi demişti. İlgimi çekmediği için gitmedim. Kayseri’de çok güzel Milli Mücadele müzesi var, Arkeoloji müzesi var. Onlara hayran kaldım. Bursa’da Karagöz müzesi ve Sanat Müzelerini beğendim. Balıkesir’i görmedim”

 

Fa95C093 4E87 46F4 Af74 189E912F1662

 

Atatürk Parkını Güzel

Orçun Aktan (22) Balıkesir’de her yer güzel. Bursa’yı da seviyorum ben Bursalıyım. Hafta sonları Atatürk Parkına geliyoruz arkadaşlarımla. Burası gayet güzel. Yeşil çimler, insanlar canlı buluyorum. Buranın tarihi yerleri yada değerleri konusunda pek bir bilgim yok. Biliyorum.”

 

444944Ca Aaf1 4168 B81F 24Bc7Bc40705

 

“Değirmen Boğazının Adını Duydum Hiç Gitmedim”

Semanur Sezgin (53) Altınoluk, Ayvalık ilçelerini beğeniyorum. Balıkesir’de yaşıyorum Değirmen boğazının adını çok duyuyorum ama hiç gittniz mi diye sorarsanız hiç gitmedim de görmedim de. Havalar güzel olunca gittiğimiz yer Atatürk Parkı başka yok.

 

707739Aa 7D9B 4846 Bf0B 04928A6A84Aa

 

Türbeleri Varmış Ama Ben Görmedim,Hatırlamıyorum

Şeyma Tur (23) Balıkesir’de Atatürk Parkı ve Çamlık bence gezilebilecek yerler. Açık alanlar daha çok tercih ediliyor ve insanlar buraları arıyor. Tarihi yerleri türbeler var ama ne türbeleri hatırlamıyorum”

 

0Da9A2Dc 129F 455F A333 589094A7F058

 

Tarihi Zağnospaşa Cami Var

Suna Pekduman (45) Balıkesirliyim. Şehri seviyorum ama insanlarını bu şehre vefa konusunda çok vefalı görmüyorum. Tarih konusunda Zağnospaşa cami var onun dışında pek bir bilgi sahibi değilim ama tarihte önemli bir yer tuttuğunu biliyorum.”

 

40Af9D14 D8D0 4E4A 8E6F D630Fb0244E6

 

Gezilecek En Güzel Yer Atatürk Parkı

Berivan Çiçek (63) 20 yaşından buyana Balıkesir’de yaşıyorum. İlk geldiğim günle bugün arasında fark var. Çamlık, Avlu eskiden yoktu. Şimdi daha canlanıyor şehir. Atatürk Parkımız var herkesin bildiği. Tarihi yerlerimiz çok .ilçelerimizde de öyle ancak pek bilmiyorum” Özel Röportajlar: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu