Özel Haberlerİlçe Haberleri

Balıkesirliler İftar Sofralarında Bu İki Tattan Vazgeçemiyor

Balıkesir'de 1910 yılında kök salan ve 114 yıllık deneyimiyle şekerleme sektöründe önemli bir yere sahip olan Kenay Şekerleme, Ramazan öncesinde yoğun bir hazırlık sürecine girdiğini duyurdu. İşletmenin sahibi, gazetemerhaba.com için önemli açıklamalarda bulundu.

Balıkesirliler İftar Sofralarında Bu İki Tattan Vazgeçemiyor

Balikesirliler Iftar Sofralarinda Bu Iki Tattan Vazgecemiyor 1

Balıkesirlilerin Gözdesi Gül ve Damla Sakız

Ramazan alışverişlerinde en çok tercih edilen ürünlerin gül reçeli ve damla sakızlı reçel olduğunu belirten Kenay Şekerleme işletmecisi, Balıkesir halkının reçel tüketim alışkanlıklarına da değindi. Özellikle gül reçelinin, Balıkesir halkı tarafından lokma ile birlikte yemeyi tercih edildiğine dikkat çekti.

Balikesirliler Iftar Sofralarinda Bu Iki Tattan Vazgecemiyor 2

Reçellerin Fiyatları

Ramazan iftar sofraları için önemli birer lezzet kaynağı olan gül reçeli ve sakız reçelinin fiyatlarını da paylaşan işletmeci, Kenay Şekerleme’de en çok tercih edilen gül reçelinin 110 lira, sakız reçelinin ise 300 lira olduğunu ifade etti. Ayrıca diğer reçel çeşitlerinin de fiyatlarını şu şekilde sıraladı:

  • Ayva reçeli: 120 lira
  • Vişne reçeli: 130 lira
  • Çilek reçeli: 130 lira
  • Kayısı reçeli: 160 lira
  • Aronya Reçeli: 200 lira
  • Cevizli İncir Reçeli: 160 lira

Ramazanda Talep Artıyor

Ramazan öncesinde artan iş yoğunluğuna da değinen işletmeci, iftar ve sahur sofralarında reçel tüketiminin arttığını ve müşterilerin Ramazan hazırlıkları kapsamında reçel siparişlerinde belirgin bir artış olduğunu dile getirdi. Balıkesir halkının, iftar sofralarında sakız reçeli ve gül reçeli olmadan sofralarını kurmadığını vurguladı.

Balikesirliler Iftar Sofralarinda Bu Iki Tattan Vazgecemiyor 3

Yurt Dışından Talep

Kenay Şekerleme’nin sadece Balıkesir’e değil, çevre illere ve hatta yurtdışına da reçel ihraç ettiğini belirten işletmeci, Almanya, Fransa ve Hollanda’nın da aralarında bulunduğu ülkelere reçel ihraç ettiklerini açıkladı. Son olarak, Ramazan Bayramı’na yaklaşırken müşterilerin işletmeye yoğun ilgi gösterdiğini ve genellikle bayram öncesinde reçel siparişlerinin arttığını belirten işletmeci, ürünlerinin kalitesinden ödün vermeden 44 yıldır kesintisiz üretim gerçekleştirdiklerini ve müşteri memnuniyetine önem verdiklerini vurguladı.

Müşteri Odaklı Hizmet

Kenay Şekerleme işletmecisi, “Ürünlerime koyduğum meyve ve çerezlerin fiyatları artsa bile aynı kaliteyi kesinlikle bozmam. Balıkesirli vatandaşlar buradan aldıkları ürünleri ailelerine veya akrabalarına gönderiyorlar. Çünkü bir alışkanlıkları var ve müşteri odaklı hizmet veriyorum.” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Karadut Reçeli Eşliğinde Savaştepe Kaymak Loru

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu