GündemEğitimEkonomi

BALIKESİRLİLER MÜJDE!

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, geleneksel meslek mirası Balıkesir Pullusu ile ilgili ‘’Balıkesir Pullusu Mesleki Eğitim Kursu’’ başlattıkları dile getirerek artık bu mesleğin unutulmayacağı müjdesini verdi.

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, Cumhurbaşkanın himayelerinde başlatılan yüz günlük eylem planı çalışmaları kapsamında; Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Karesi Belediye Başkanlığı ortaklığında Ustalardan Çıraklara Geleneksel Meslek Mirasımız” programı çerçevesinde Kamçılı mahallesi’nde “Balıkesir Pullusu Mesleki Eğitim Kursu” ‘nu başlattıklarını söyledi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Karesi Halk Eğitim Müdürü Yunus Doğru ile Kamçılı Mahalle Muhtarı Orhan Efe’nin katılımı ile kurs açılışı gerçekleşti.

ÜCRETSİZ KURSTA KURSİYERLERE ÖDEME YAPILACAK

Balıkesir Pullusu’nun yaşatılacağını söyleyen İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘’Kültürel miras niteliğindeki geleneksel meslekleri ve bu meslekleri icra eden zanaatkârları aktif işgücü hizmetleri kapsamındaki mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programı ve girişimcilik eğitimleri yolu ile destekliyoruz. Mesleklerin gelecek kuşaklara aktarılmasına ve işverenlerin aradığı işgücünün temin edilmesine katkı sunmaktan dolayı çok mutluyuz’’ Başkan Balcı; Balıkesir Pullusu Mesleki Eğitim Kursu’nun 25 kişi ile başlatıldığını ve 35 gün süreceğini, bu eğitim süresince katılımcıların gündeliklerini ödeyeceklerini ve genel sağlık sigortalarını da karşılayacaklarını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu