GündemGörüntülü Haberler

BALIKLARIN EN LEZZETLİ HALİ ‘‘BALIKÇI YUSUF’’TA

Günlük taptaze balıklar usta ellerde en güzel lezzetlere dönüştürülüyor. Yusuf Alican’ın sahibi olduğu ‘Balıkçı Yusuf’ zamanı durdurup en güzel lezzetleri tatmak isteyenleri bekliyor. İşletme sahibi Yusuf Alican, balığa dair tüm bilgileri MERHABA okurlarıyla paylaştı.

Kapısından girdiğiniz andan itibaren havayı kaplayan mis gibi balık ve taze helva kokusu karşılıyor sizi. Güler yüzlü personeli ile sıcacık bir aile mekanı ‘Balıkçı Yusuf’. Uzun yıllar Balıkçılık sektöründe olan ve balık yemeklerine dair her şeye hakim olan Yusuf Alican, Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan restoranında her müşterisiyle birebir ilgileniyor. Günlük aldıkları balık çeşitlerini müşterileriyle buluşturan Balıkçı Yusuf’ta lezzetli balık çeşitlerini uygun fiyatlarla tüketebilirsiniz.

PERŞEMBE HAMSİLİ PİLAV GÜNÜ

Perşembe günleri Hamsili Pilav günü olduğunu söyleyen İşletme Sahibi Yusuf Alican, ‘Her Perşembe günü bizde Hamsili Pilav yapılır. Sadece hamsili pilav yemek için bile vatandaşlarımız Perşembe gününü seçer. Ustamızın elinden çıkan, içine kuş üzümünden dolmalık fıstığına kadar tüm malzemelerin harmanlandığı pilav en son hamsi ile buluşuyor. Müşterilerimiz de çok sevdi. Hamsili Pilav olan günler ayrıca bir yoğunluk yaşıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

BALIK ÇORBASI

Ağızlarda dağılan balık parçaları ile sıcacık bir lezzet ‘Balık Çorbası’. Ana yemekten önce balık çorbası tüketildiğini söyleyen Yusuf Alican şu ifadeleri kullandı; ‘‘Kışın haftanın her günü işletmemizde hem besleyici hem de lezzetli balık çorbası bulunuyor. Balık çorbasını semt pazarlarından taptaze aldığımız sebzeler ve günlük taze balıklarla yapıyoruz. Balığı kaynatıp soğan ve sarımsakla soteliyoruz. Kereviz sapı, havuç ekleyerek en son maydanoz ile servis ediyoruz. Sadece balık çorbası için gelen müşterilerimiz bile var’’

‘‘BİR TELEFON KADAR YAKINIZ’’

Evlere paket servisi hizmetleri de olduğunu söyleyen Alican, ‘‘Dileyen vatandaşlarımız bizleri arayarak yemek siparişi verebilirler. Mesela çalışan, misafiri olan ya da o gün balık yemek isteyenler bizi aradığında salatasıyla birlikte en güzel şekilde siparişleri evlere teslim ediyoruz. Müşterilerimiz siparişlerini ne zaman istediklerini belirttiklerinde o saatte siparişlerinin teslimatını yapıyoruz’’ şeklinde konuştu.

BALIĞIN ARDINDAN TATLI İKRAMI

Ana yemeğin ardından müşterilerine tatlı servisi yaptıklarını söyleyen İşletme sahibi Yusuf Alican, ‘‘Balık yemeğinin ardından olmazsa olmazlarımız tatlılar. Bal kabağı tatlısı, kesme helva, fırında helva ve incir tatlısı gibi çeşitlerimizle hizmet veriyoruz. Leziz helvalarımız ve yanında mis gibi çay ile benzersiz bir gün geçirmek isteyen tüm vatandaşlarımızı işletmemizi bekliyoruz. İyi hizmet ve kaliteden asla taviz vermiyoruz’’ şeklinde konuştu.

HAMSİLİ PİLAV
MALZEMELER

1,5 kilo hamsi
3 adet soğan (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1,5 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Maydanoz
2 su bardağı sıcak su ( pilav için )
Tereyağı
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Hamsiler güzelce ayıklanır ve kılçıkları temizlenip yıkanır. Hamsiler suda bekletilir ve tuz, limon suyu eklenir. Bu sayede hamsi kokusu pilava sinmez. En az 20 dakika. Kuş üzümleri bir kaseye alınıp ılık suda bekletilir. Pirinçler yıkanıp sıcak suda tuz eklenip bekletilir. Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur. Soğanlar eklenip kavrulur. Fıstıklar eklenip kavurmaya devam edilir. Kuş üzümlerinin suyu süzülür ve tencereye eklenir. Karabiber, yenibahar, tuz eklenir. Pirinçler eklenip suyu da eklenip kısık ateşte pişirilir. Pişince maydanoz eklenip karıştırılır. Borcam tereyağıyla iyice yağlanır ve hamsiler dizilir. İç harcı eklenip gene hamsi dizilir. Üzerine çok az sıvı yağ dökülür. 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu