GündemEkonomi

BALOSB’de 4-10 Mayıs İş Sağlığı Ve Güvenliği Hassasiyeti

BALOSB’de 4-10 Mayıs İş Sağlığı Ve Güvenliği Hassasiyeti

 

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle bir mesaj paylaştı. BALOSB iş güvenliğiyle ilgili mesajında: ‘’ Hiçbir iş güvenliksiz yapılacak kadar acil değildir. 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Kutlu Olsun’’ dedi.

 

İş ve İşçi Arasında Uyum Sağlayarak Riskleri En aza İndirme Hedeflendi

İSG kısaltmasıyla iş hayatında yoğun olarak kullanılan iş sağlığı ve güvenliği demek. işyerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalar kapsamında iş sağlığı ve güvenliğine önem veriliyor. İş güvenliği; işyerlerinde, çalışanlara sağlıklı çalışma ortam sunmak, çalışanları çalışma ortamındaki olumsuz etkilerinden korumak, iş ile işçi arasındaki en iyi uyumu sağlamak, oluşabilecek riskler ile maddi ve manevi zararları tamamen engellemek veya en aza indirgemek, çalışma ve üretim verimini en üst seviyeye çıkarmak.

Kanun 2012 yılında Yayımlandı

Kısaca; işyerlerinde faaliyet gösterilen iş nedeniyle oluşabilecek her türlü uzun ve kısa vadeli sağlık problemlerini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor. Türkiye’de önceden “işçi sağlığı ve iş güvenliği” olarak bilinen bu kavram, 2012 yılında yayımlanan 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ile “iş sağlığı ve güvenliği” adını almış oldu. Haber: Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu