GündemÖzel Haberler

Başkan Gaga Kuşları Doğaya Saldı

Başkan Gaga Kuşları Doğaya Saldı… Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga çevre ve doğal dengeyi sağlayan kuşlar için harekete geçti. Biyoloji mücadelesi verdiklerini belirten Gaga doğa dostu projeler yapmaya da devam ediyor.

 

Başkan Gaga Kuşları Doğaya Saldı

Balya Jpg

Hangi kuş türünü doğaya saldı?

Balıkesir’in Balya ilçesinde salınımı gerçekleşen kuşlara ilişkin; Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga

Ayrıca ‘’Doğal dengeyi muhafaza etmek, doğal çeşitliliği, biyolojik çeşitliliği korumak ve bunun biyolojik mücadelesini yapmak için bugün Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Balya Avcılar Kulübü ve Belediyemizin ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla doğaya keklik salınımını gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim’’dedi.

 

Keklik Kuşu Özellikleri Nelerdir?

Keklik kuşunun ortalama yaşam süresi yirmi yıl kadardır. Bir güvercin boyutuna kadar gelebilirler. Öte yandan boyları ortalama otuz santime kadar uzar.

Ayrıca gaga bölgesi kırmızıdır. Göz çevresinde de kırmızı halkalar yer almaktadır, sırt bölümü genel olarak koyu kahvedir ve siyah şeritleri vardır.

Keklik kuşu Asya, Avrupa ve Afrika gibi alanlarda sıklıkla görülür. Kurtçuk yemeyi severler, hızlı bir kaçma özelliği vardır. Çabuk korka bilirler ancak kaçış anında ormanda kolay fark edilmezler. Türkiye’de en çok bilinen keklik türü ise kınalı kekliktir.

 

Orhan Gaga Kimdir?

Öte yandan Orhan GAGA 1966 yılında Balıkesir ili Balya ilçesinde doğdu. İlçemizde uzun yıllar esnaflık yapan Osman GAGA’nın torunu ve Metin GAGA’nın oğludur. İlköğretim ve lise eğitimini Balya’da tamamladı. Dahası askerlik sonrası özel bir şirkette 5 yıl çalıştıktan sonra yedek parça satışı yapan iş yeri işletmeye başladı. Evli ve bir çocuk babası olan Orhan GAGA 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Balya Belediye başkanı olarak seçilmiştir.

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Balıkesir'de Hobi Olarak Başladı: Şimdi 50 Kuşu Var - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu