GündemEğitimİlçe Haberleri

Balya İmam Hatip Ortaokulu Muharrem ayını unutmadı

Balya İmam Hatip Ortaokulu Muharrem ayı dolayısıyla Aşure Günü etkinliği düzenledi. Etkinlikte, asırlardır sürdürülen bu geleneğin birlik ve beraberliğe sağladığı önem anlatıldı.

Muharrem Ayı dolayısıyla paylaşmanın, dayanışmanın ve birlikteliğin simgesi olan Aşure Günü etkinliği Balya meydanında halkla iç içe düzenlendi. Etkinliğe Balya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kürcen, Milli Eğitim şube müdürü Halil Başaran, İmam Hatip Ortaokulu idareci ve öğretmenleri, ilçedeki okulların öğretmenleri ve öğrencilerinin yanı sıra halkta katılım gösterdi.

KÜRCEN “BEREKETLİ BİR YIL DİLİYORUM”

Balya halkınında ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan İlçe Milli eğitim Müdürü Ahmet Kürcen, Aşurenin birlik ve beraberliği simgeleyen tüm kültürlerin ortak dili olduğunu ifade etti. “Aşure demek, sevgi, saygı, birliktelik ve kardeşlik demektir. Aşure gününün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. İçerisinde birbirinden değişik tatları, dünyadaki değişik kültürlere benzeterek ortaya çıkan karışımdan elde edilen aşure bir mozaiktir. Çeşitliliğimiz bizim güzelliğimizdir. Bu anlamlı etkinliği hazırlayan Balya İmam Hatip Ortaokulu idareci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aşurenin bereketi, bolluğu ve güzel tadı gibi anlamlı bir yıl temenni ediyoruz.” diyerek konuşmasını bitirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu