Gündemİlçe Haberleri

BALYA KADIN KOOPERATİFİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

BALYA KADIN KOOPERATİFİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

 

Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga öncülüğünde İlçe Kadınlar Meclisi Balya’da kurulacak Kadınlar Kooperatifi için örnek teşkil etmesi amacıyla Sındırgı Bereket Versin Kadın Kooperatifi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga ve Balya Kadın Meclisi Üyeleri Sındırgı’ya ziyarette bulundu. Yapılan ziyarette Balya’da yen kurulacak olan Kadın Kooperatifi ile ilgili bilgiler edinildi. Ziyarette ilk olarak Balya Kadın Meclisi ve Başkan Gaga Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın makamında ağırlandı. Makam ziyaretinden sonra ilçe Akpınar Yaşam Merkezi’nde Başkan Gaga ve Yavaş, Kadın Meclisine kooperatiflerin nasıl kurulabileceği ve faaliyet gösterebileceği konusunda açıklamalarda bulundu.  Ziyarette Kadınlar Kooperatifi girişimi için örnek tekil etmesi amacıyla Sındırgı Bereket Versin Kadın Kooperatifi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

 

BAŞKAN GAGA, “BİZE DESTEK OLACAK KARDEŞ BELEDİYEMİZ VAR ”

Akpınar Yaşam Merkezi’nde kooperatifçilik ve Balya’da bu konuda atılacak adımlar hakkında Başkanlar açıklamalarda bulundu. Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Balya ve Sındırgı’nın coğrafi ve diğer özellikler olarak birbirine benzediğini ifade ederek ziyareti bu yüzden Sındırgı’ya gerçekleştirdiklerini ve Ekrem Yavaş’ın bu konuda Balya’ya destek olacağına inandığını söyledi. Başkan Gaga,  “ Balya için bir hikaye yazacağız. Bu hikayeyi çocuklarımız torunlarımız için yazacağız. Yanımızda Ekrem Başkan öncülüğünde bize destek olacak bir kardeş belediyemiz var. Hayallerimiz için onlardan da fikir alarak birlikte gerçekleştireceğiz. Sizlerle beraber torunlarımıza güzel bir Balya bırakacağız. “ dedi.

 

120036433 1651203551713953 5830671800781820423 O

 

BAŞKAN YAVAŞ TAVSİYELERDE BULUNDU

Yapılan ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulunan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ta, “ Hepinizi niyetleriniz peşinden kalkıp buraya geldiği için tebrik ediyorum. İnsanın attığı adımda gayret ve niyet varsa Allah’ta ona yardım eder.  Belediyenizin girişiminiz için böyle öncülük etmesi kaçırılmaz bir fırsat sizler için. Bizler belediye başkanları olarak halkımızın yapacağı girişimlere destek vermek için yer temin ederiz, eğitici temiz ederiz, ortam hazırlarız ancak gerisi sizlerdedir. Öncelikle bu girişiminizde şehrinizde bazı tespitlerde bulunmanız gerek. Bu tespitler de soracağınız sorular; Bir insan buraya geldiğinde ne yer, nerede kalır ve yanında giderken hatıra olarak ne götürür? Bunları tespit ederseniz eğer ilçenize gelen insanları ağırlar ve mahcup olmazsınız. Balya’da bunların cevaplarını verip tespitlerini yaparsanız girişimleriniz başarılı olur. Balya’nın  “en” lerini bularak üretim yapmalısınız. Yaptığınız üretimler doğal, yerel ve hikayesi olan üretimler olursa o işte başarılı olursunuz. Bizim deneyimlediklerimiz bunlardır. Şimdiden yeni Kooperatif girişiminiz hayırlı olsun. ” diye konuştu.

Sındırgı ziyaretinde ilçede bulunan Kışla Müze Han’da ziyaret edildi. Haber Merkezi

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu