Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

BALYA SEVDASI İLE ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMA

BALYA SEVDASI İLE ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMA

 

Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga Balya’da yapılan çalışmalarla ilgili MERHABA ’ya açıklama yaptı. Başkan Gaga ilçede yürütülen hizmetlerin Balya sevdası ile gerçekleştirildiğini hatırlattı. Balya sevdamızı, insanlarımızın istekleriyle çözüme ulaştırma gayretiyle çalışıyoruz dedi.

 

1 71

Başkan Gaga “Sağlık Taramasından Geçirildiler”

Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga ilçedeki parke taş çalışmaları ve yürütülen hizmetlere ilişkin bir açıklama yaptı. Belediye önünde konuşlanan tırda ilçe kadınlarının sağlık taraması ile ilgili bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Kanser taraması yapıldığını ve erken tanı hayat kurtarır sloganı kontrollerin yapıldığını belirtti. Köylerdeki kadınların gün gün Balya Belediyesi önüne konuşlandırılan tıra getirildiğini ve muayenelerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

 

2222

Köylerimizde Taş Döşeme Çalışmaları Gerçekleştirdik

Başkan Orhan Gaga Balya Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü ile projenin yürütüldüğünü belirtti. İlçedeki çalışmalara ilişkinde bilgi veren Başkan Gaga, Balya Belediyesi olarak hizmetlere kendi imkânları ölçüsünde devam ettiklerini belirtti. Geçtiğimiz yıl içinde ekonomik anlamda zorluklar yaşandığını ifade eden Başkan Gaga Balya’da 2022 yılında 73bin metrekare köylerimizde taş döşendi. Köylerimizde taş işlemleri hemen hemen bitmiş durumda.5 Köyümüzde taş döşeme işi bitti.

 

3333 2

“Türkiye’de Dağıtılan 11 İş Makinesinden Biri Bizim”

Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, “Biz göreve geleli üç buçuk yıl oldu. Toplam 260 bin metrekare taş döşeme işini gerçekleştirdik. 33 köyde kilit parke çalışması oldu. Döşediğimiz taş 288 adet futbol sahası büyüklüğünde. Bu kendi ölçeğimizde değerlendirildiğinde ciddi bir çalışma oldu. Türkiye Belediyeler Birliğinden hibe aldık. İş makinesi aldık ve Türkiye’de bu iş makinesi 11 belediyeye verildi. Bir tanesi de biziz. Hizmet aracı aldık. Üç sıfır araç alındı ve verimli hizmetler yapmaya çalıştık. Bugüne dek 17 aracı bünyemize kattık. Eksikler elbette olacaktır ancak biz çalışmalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“Sağlıklı Bir Sanayi İstiyoruz”

Açık bir düğün salonu kazandırdık. Tamamını kendi personelimizden kullanarak burası yapıldı.2023’e sarkan hizmetlerimiz oldu. Sağlıklı bir Sanayi Sitesi yapımı için adım atılmalı dedik. Hafriyat çalışması buralarda başladı. Resmi yazışmaların olduğu bir süreci geçiriyoruz. Önümüzdeki dönemde binaları bitirip sanayideki arkadaşlarımızı sağlıklı güzel binalarda işlerini yapmaları olanağını sunacağız.

 

“Balya’da Konut İhtiyacı Gideriliyor”

Balya’Da konut için adım attık. TOKİ ikinci etapların teslimi gerçekleşecek ve 3.etap için ihalesinin TOKİ eliyle yapılıp konut kazanımlarının süreceğini belirtmek istiyorum. Balya sürekli göç veren bir ilçe. Balya konut sorunu olan bir ilçe ve bu sorunu a aşmaya çalışıyoruz. Yeni imar planları ile gelişme sağlanacak. Göçü önleyip insanlarımızı burada ikame ettirebilirsek hem göç engellenmiş olacak hem de nüfus artacak”

 

“Bize Elini Uzatana Üç Adım Gideriz”

Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede İlçe bilinciyle hareket etmeyi önemsediğinin altını çizdi. İlçedeki eksikliklerin bir bir giderildiğini söyledi. Balya’da terminal, itfaiye yoktu vebiz bu konuyu Büyükşehir Meclisinde de dile getirdik. Önümüzdeki yaz terminal ve itfaiye desteğini alacağız inşallah. Sen yaptın ben yaptım demek yanlış. Yapıyorsa bunu Balya Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Siyaset yapmıyor. Biz; bize elini uzatana üç adım gideriz. Anlayışımızda bu ”dedi.

 

“Kimsenin Görüşüne ,Siyasetine ve Mezhebine Bakmam”

Başkan Orhan Gaga ;Balya Kocabük’e Valilik, Büyükşehir, Edremit ve Burhaniye Belediyesi katkısı ile bir cem evi açtı. Balyalılara teşekkür ediyorum diyen Başkan Gaga, “ Ben kimsenin görüşü, siyaseti, mezhebine bakmadan hizmetle görevli bir belediye başkanıyım. Bir Cem evi açtık. Bunu şuan Devlet de destekliyor. Seçim vakti bir cemevi açmak nasip olur inşallah demiştim ve Kocabük’e bir cem evi açtık. Herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Balya Spor Salonuna Kavuşacak

Balya’da 20 ilçe arasında spor salonu olmayan bir ilçe olduklarını belirten Başkan Orhan Gaga “spor salonu olmayan bir ilçeydik biz. Bu konuda bir destek aldık Belediye arsasını İl Spor Müdürlüğüne tahsis ettik. İhalesi yapılacak ve Balya’da bir spor salonuna kavuşacak. Balya’da bir şey olmaz diyenler artık olmaya başladı diyor. Bu konuda siyaset yapmadan isimler üzerinden gitmeden çalışmak gerekir. Balya’ya hizmet edeceğim. Ben Balya sevdalısıyız diyoruz ve bu sevda ile çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu