Gündemİlçe Haberleri

Bandırma Ticaret Odası Kadınların Gücüne Odaklandı

Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu, “Toplumsal Cinsiyet Rollerine Başkaldıran Kadınlar” Konulu Panel Düzenledi

Bandırma Ticaret Odası Kadınların Gücüne Odaklandı

Bandirma Ticaret Odasi Kadinlarin Gucune Odaklandi 1

Bandırma, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu, bu özel günde “Toplumsal Cinsiyet Rollerine Başkaldıran Kadınlar” adlı bir panel düzenledi. Panel, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Palaz’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

“Güçlü toplum için çalışmaya devam edeceğiz”

Programın açılış konuşmasını yapan Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Engür, kadınların iş dünyasında, bilimde, sanatta ve siyasette önemli roller üstlendiğini belirterek, toplumun daha iyi bir yer olması için kadınların katkılarının büyük olduğunu vurguladı. Engür, “Bugün kadınlarımızı yüreklendirmek, tecrübelerimizi paylaşmak için bir araya geldik. Hep birlikte daha adil, daha eşit ve güçlü bir toplum için çalışmaya devam edeceğiz,” dedi.

Bandirma Ticaret Odasi Kadinlarin Gucune Odaklandi 2

Cinsiyet Eşitsizliğine Değindi

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Serap Palaz, günümüzde toplumsal yaşamın kadın ve erkeğin rollerine dayalı olarak iki farklı alanda örgütlendiğini ifade etti. Kadının toplumsal konumunun üreme ve çocuk yetiştirmeye dayandığını, erkeklerin ise kamusal alanda yer alması gerektiğine inanıldığını belirtti. Palaz, kadınların erkek egemen alanlarda çalışırken toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle yüzleştiğini ve çeşitli zorluklarla karşılaştığını dile getirdi.

Kadınlar Çalışma Deneyimlerinden Bahsetti

Programın son bölümünde ise, erkek işi olarak nitelendirilen mesleklerde çalışan kadınlar deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar. Oto koltuk döşemecisi Özlem Sözener, servis şoförü Müge Ünlü, emniyet personeli Serap Çatak, otobüs şoförü Zülfiye Demir ve forklift operatörü Arzu Dönmez, meslek hikayelerini anlatarak, karşılaştıkları zorlukları dile getirdiler.

Haber: İHA

Mustafa Aysel 8 Mart’ı Karanfillerle Kutladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu