Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Bandırma’da 4 Meclis Üyesinin Üyelikleri Düşürüldü

Bandırma Belediye Meclisi Devamsızlık Nedeniyle 4 Üyeyi Meclisten Düşürdü

 

Balıkesir’de meclis üyelerinin devamsızlığı nedeni ile alınan kararlar dikkat çekiyor. Şubat ayı içinde Susurluk Belediye Meclisi, bir üyeyi devamsızlık nedeniyle düşürmüştü. 3 Mart Perşembe günü bu kez Bandırma Belediye Meclisinden benzer bir karar geldi. Meclis, devamsızlık nedeniyle 1 bağımsız, 3 AK Parti’li meclis üyesinin üyeliğini oylama yaparak düşürdü.

 

Bandırma'Da 4 Meclis Üyesinin Üyelikleri Düşürüldü

 

Önergeyi CHP ve İyi Parti Üyeleri Ortak Verdi

Devamsızlık nedeni ile düşürmeye dair önergeyi, CHP ve İyi Parti Belediye Meclis üyelerinin ortak verdi. Önergede, AK Partili üyeler Ramazan Yaşar, Hasan Fahri Atlı, Zeynep Özdemir ile bağımsız üye Basri Ersan’ın devamsızlığı vurgulandı. Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun önergeyi kabul etti. Ardından, Meclis üyelikleri düşürülmesi talep edilen üyelerin daha önceden Başkanlığa verdikleri yazılı savunma metinlerini okuttu. Ayrıca, 4 üyeye kürsüde konuşma hakkını kullandırarak söz verdi.

Konuşmalar sonrasında meclis, 4 üyenin düşürülmesi hakkında ki maddeleri ayrı ayrı görüştü. Ayrıca, AK Parti Grup Sözcüsü Zeynep Özgün, partisi adına söz alarak bir konuşma da yaptı. Özgün,  kararın siyasi bir amaçla alındığını belirtti. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesindeki Cumhur İttifakı çoğunluğunu ele geçirmek için yapıldığını ifade etti. Son olarak, Tolga Tosun önergeyi oylamaya sundu. CHP ve İyi Partili meclis üyeleri önerge için kabul oyu kullandı. Böylece, önerge oy çokluğu ile meclisten geçti.

Kararın ardından AK Parti ve MHP Grubu solunu terk etti. Salonu terk eden AK Parti ve MHP üyeleri Belediye Binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu