Gündemİlçe Haberleri

Önce Yaya Uygulamasında 3 Saatlik Denetim

Önce Yaya Uygulamasında 3 Saatlik Denetim. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde trafikte “Önce yaya” denetimleri devam ediyor. Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube ekipleri ile yaya ve sürücüleri bilgilendirmek için denetimlerine devam ediyor.

Önce Yaya Uygulamasında 3 Saatlik Denetim

Bandirmada Denetim Devam Ediyor

Bandırma’nın en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Caddesi’nde Trafik ekipleri 3 saatlik uygulama gerçekleştirdi. Yaya geçidi kuralını ihlal eden araçlara cezai işlem uyguladı. Kurallara uymayan sürücüye 1979 Türk lirası cezai işlem uyguladı. Öte yandan yaya geçidi uygulamasında farklı kuralları ihlal eden sürücülerin çokluğu dikkat çekti. Kask takmama, emniyet kemeri ve araç kullanım esnasında telefon kullanımı gibi nedenlerden dolayı ekipler sürücülere cezai işlemler uyguladı.

 

Bandirmada Denetim Devam Ediyor 1

Sürücülerin büyük kısmı trafik ekiplerini gördükten sonra yol vermeyi arttırdı. Polis ekiplerinin gelmeden önceki yaya geçitlerinde yol verme oranı polis ekipleri geldikten sonra büyük oranda arttı. Ekipler yapılan uygulamaların devam edeceğini iletti. Yayaların güvenle ulaşımlarını sağlayabilmeleri adına çalışmaların sürdürülecek.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Denetim haberlerini inceleyebilirsiniz

 

Bandırma Hakkında

Bandırma, Marmara Denizi’nin güneyinde, Bandırma Körfezi’nin en iç kısmında merkezlenen Balıkesir iline bağlı bir ilçedir. Altıeylül ve Karesi’nin ardından, nüfus bakımından Balıkesir’in üçüncü büyük ilçesidir. Son yıllarda hızla gelişen Bandırma, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük limanlarından birine de sahip olan bir ilçedir. Bandırma Limanı’na her gün düzenli olarak İstanbul’dan feribot seferleri yapılmaktadır. Ekonomik olarak oldukça güçlü olan Bandırma, Türkiye için önemli bir sanayi ve tavukçuluk şehridir. Kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan şehirde her sene büyük yoğunluk ile turist çekmektedir. 2021 yılı sonu itibarıyla resmî nüfusu 161.894 olarak belirlenmiştir.

Bandırma kelimesi zaman içerisinde telaffuz ve anlam değiştirerek günümüzdeki halini almıştır. M.Ö. 8 yüzyılda Antik Yunan tarafından Kizikos şehrinin etkisinde kurulmuş ve Panormos ismiyle anılmaya başlanmıştır. Kelime anlamı “güvenli liman” olan bu kelime zaman içerisinde Panderma, Banderma ve son olarak Bandırma’ya evrilmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu