GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Bandırma’da Festival 8-12 Haziranda

Bandırma’da Festival 8-12 Haziranda

 

Bandırma Kuşcenneti Festivali 8-12 Haziran’da yapılacak. Bandırma Belediye Başkanı ve festival komitesi başkanı Tolga Tosun, festival komitesi üyeleriyle birlikte festivalle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Bandırma Belediyesinin Hazırlığına Bandırmalılarda Tam Destek Veriyor

31’inci Uluslararası Bandırma ve Kültür Festivali ile Halk ,konser, söyleşi, tiyatro ve çeşitli gösterilerle buluşturulacak. Başkan Tosun, “Bu yıl 8-12 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalimiz, hem Bandırma ve bölgemizin tanıtımına katkı sağlıyor, hem katma değerini artırdığı kentimizin marka olmasını sağlıyor.” dedi. Ardından etkinlikler hakkında bilgi veren festivalin sekreteri belediye meclis üyesi Nüvit Erten, festivalin 3 milyon liralık bütçesinin sponsorlarca karşılandığını açıkladı.

Sahil Şenliği İptal Edildi

Festivalden önce, 1-6 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Sahil Şenliği” şehit cenazesi nedeniyle iptal edildi. Belediye Başkanı Başkan Tolga Tosun yaptığı açıklama ile “Siirt-Pervari kırsalında hain terör örgütü PKK tarafından yerleştirilmiş mayının infilak etmesi sonucu Balıkesirli hemşehrimiz J. Uzm. Çvş. Ercan Özcan şehit olmuştur. Aziz şehidimize yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. 1-2 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Sahil Şenliği programları iptal edilmiştir. Başımız sağ olsun”dedi.

 

Fes

 

Bandırma Kuşcenneti Festivali Konser Programı 2022

8 Haziran 2022 Anadolu Ateşi ve Kirpi Bülent

9 Haziran 2022 Simge Sağın

10 Haziran 2022 Selda Bağcan

11 Haziran 2022 Ceylan Ertem

12 Haziran 2022 Hakan Altun sahne alacak.

Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Tolga Tosun, Festival Komitesi Genel Sekreteri Nüvit Erten, Komite Üyeleri; Âdem Yılmaz, Fatma Salı Karabacakoğlu, Funda Öztemel, Eren Ülkü, İsmail Ülker’in basın karşısına çıktığı tanıtım toplantısı gerçekleşmişti. Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun festivalle ilgili detaylı bir hazırlık yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: “ Bu yıl arkadaşlarımla yaptığımız detaylı çalışmalar sonunda, hemşerilerimizin mutlu olacağı, farklı beğenilere alternatifler sunan etkinlikler hazırladık. 1-6 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek Sahil Şenliklerinde; Bandırmalı genç sanatçılar, yetenekli dansçılar, müzik grupları, halkoyunu ekipleri gibi bu şehrin çocukları sahnede olacaklar. 6 Haziran gecesi Sahil Şenliği sona erince, ana sahne ve diğer hazırlıklar için 2 gün ara vereceğiz. 8 Haziran’da, sanatın farklı biçimlerle hayat bulduğu özel eserlerin sunulacağı sergi açılışlarımız ve geleneksel Kortej Yürüyüşümüz ile 31. Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivalimiz başlamış olacak, 12 Haziran’a kadar da devam edecek. Çok değerli sanatçıların, bilim insanlarının, aydınların bir arada olacağı festivalimizin toplam maliyeti 3 milyon Lira olmuştur. Bu maliyet, Bandırma’da yatırımları olan, şehir ekonomisine hayat veren iş insanlarımızın katkı ve bağışlarıyla karşılanmıştır” dedi.

“Yapıcı Eleştiriye Açığız Bizim Amacımız Bandırmalı İçin En İyisi”

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun: “Yapıcı, doğrulara yönelik her eleştiri bizim için çok değerlidir. Objektif eleştiri en doğruya ulaşmada yol göstericidir. Yine de herkes dilediğini söylemekte elbette özgürdür. Ben dahil Bandırma’nın büyük çoğunluğu için festival adeta bir bayram ya da evladının düğün günü kadar özeldir. Yılın diğer zamanlarında işten güçten fırsat olmaz ama festival günlerinde ailemiz ve dostlarımızla buluşur; konserlere, sergilere, tiyatrolara gideriz. Bir yerlerde oturur, sohbet eder, çayımızı kahvemizi içer, eksikliği o an belli olan şeyler için alışveriş yapar, güle eğlene evlerimize gideriz. “

“Muhteşem Bir Sosyalleşme Etkinliği”

“Bandırma’da festival; birçok konuda birbirinden çok farklı olan her insanı bir araya getiren muhteşem bir sosyalleşmedir. Festivalimiz; kültür ve sanatın, bilimsel konuların ve çarpıcı detayların büyük bir ahenkle izleyicisini bulduğu gerçek bir platformdur. Tek bir cümlede bile; çevre ve doğanın, barış ve kardeşliğin, hukuk ve adaletin, özgürlük ve sorumluluğun hak ettiği dikkati çekebileceği festivalimize çok değerli halkımız içtenlikle sahip çıkıyor, ilgisiyle de değerini yükseltiyor. Bununla beraber festivalimiz, tüm esnaflarımız için kazanç ve katma değer yaratıyor. Her gün on binlerce Bandırmalı hemşerim; içtenlikle bir araya gelme davetini, sanatın iyileştirici etkisiyle ruhuna dokunuşunu, moral ve neşesini yükselten gülümsemelerini festival ile doya doya yaşıyor. Bu da bize güç ve azim veriyor. Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali bütün Bandırma’ya ait bir değerdir. Bizler de bu değeri daha da yükselterek yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Festivale Kusursuz Hazırlık

31. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’ndeki etkinliklerin programı da görsel olarak tanıtıldı. Festival bünyesinde çeşitli konser, söyleşi, tiyatro, sergiler ve çocuk oyunları bulunuyor. Festivale katılacak sanatçılar arasında Selda Bağcan, Simge Sağın, Bülent Altınbaş (Kirpi), Hakan Altun, Anadolu Ateşi grubu ve Ceylan Ertem de yer alıyor. Fsetival programı ile ilgili detayları ve gelişmeleri www.gazetemerhaba.com’dan ayrıca MERHABA Gazetesinden takip edebileceksiniz. Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu