GündemDünyadan HaberlerEğitimİlçe Haberleri

Bandırma’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri

Bandırma’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri

 

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Halk Eğitimi Merkezince Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, etkinliklerin başlaması dolayısıyla Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal ve protokol üyelerinin katıldığı programda, hayat boyu öğrenme kavramını yaygın eğitim kavramıyla “hayat boyu eğitim”, “hayat boyu öğrenme” diye tanımladıklarını söyledi.

Mutlu, “Hayat boyu öğrenme, bireyin tüm yaşamı süresince bir eğitim aktivitesi içinde var olduğunu, eğitimin örgün eğitimden sonra da hayat boyu devam ettiğini göstermektedir. Bu sebeple hayat boyu öğrenme, var olan eğitim sistemini başından başlayarak kademeli olarak düzenlemeyi ve zorunlu öğrenim sürecinin dışında da tüm eğitim disiplinleri ile ilgili bütün amaçları geliştirmeyi hedefleyen genel bir düzenlemedir.” ifadelerini kullandı.

Bandırma Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cüneyt Taşkın ise bilimsellik ve bütünlük, geçerlilik, gönüllülük, herkese açıklık, her yerde eğitim, ihtiyaca uygunluk, iş birliği ve eş güdüm, planlılık, süreklilik, yenilik ve gelişmeye açıklık ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

2021-2022 eğitim öğretim yılında 29 alanda 139 farklı programda 484 kurs açtıklarını aktaran Taşkın, “Bu kurslarda 7 bin 346 kadın, 5 bin 363 erkek olmak üzere 12 bin 709 kursiyere eğitim verilmiştir. Eğitimlere devam ediyoruz.” dedi.

Etkinlikler kapsamında usta öğreticiler Nail Yurdusev ve Mehmet Kerem Tan tarafından Bandırma Kemal Pireci 7’nci sınıf öğrencilerine, kille çömlek yapılması öğretildi. Ayrıca, sergiler açıldı, halk oyunları gösterileri, ney konseri, Türk Sanat Müziği konserlerinin yanı sıra ebru sanatı, kağıt sepet, seramik ve ahşap yapma uygulamaları gerçekleştirildi.​​​​​​​

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu