GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Bandırma’da Müze Buluşmaları Başladı

Bandırma’da Müze Buluşmaları Başladı

 

Bandırma Kent Konseyi ve Bandırma Müze Müdürlüğü’nün iş birliği ile hazırladıkları ‘Bandırma Müzesi Buluşmaları’ programının ilkini geçtiğimiz gün gerçekleştirdiler.

 

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, etkinlikte yaptığı konuşmada, Bandırma Müzesi’nin Güney Marmara’da yapılan kazılar sonunda çıkan eserlerin yoğunlukta olduğu bir yapı olduğunu söyledi. Burada 18 Mayıs Müzeler Günü’nde bir etkinlik düzenlemeyi planladıklarını belirten Polat, “Asıl amacımız, bu kadar çok eserin olduğu bu müzeyi Bandırma halkına, çevre ilçelere ve ulusalda duyurmaktır” dedi.

20220223 2 52289819 73949321
 

Ali Atmaca, Katılımcıları Bilgilendirdi

 

Polat, konuşmasının devamında, “Ana teması ve ana amacı budur. Kitaplara konu olmuş birçok eser şu anda bu müzenin içinde. Bunu da tanıtmak, bu müzenin varlığı hakkında ve içindeki eserler hakkındaki bilgilendirmeyi kamuoyuna ulaştırmak görevimiz.” ifadelerini kullandı. Müze Müdürü Ali Atmaca ise Bandırma Müzesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Üyesi Feride İmrana Altun, Eserlerini Tanıttı

 

Araştırmalarını “Bandırma Müzesi Bizans Dönemi Küçük Eserleri” adlı çalışmasıyla kitaplaştıran Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Feride İmrana Altun ise eserini tanıtarak, “Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığım Bizans dönemine ait küçük eserlerden bu kitabı oluşturdum. Küçük eserler deyince neleri kapsıyor? Daha çok yüzük, haçlar gibi objeler oluşturmakta. Müzedeki eserleri çalışırken, bu bölgede 2 önemli kazı var. Bunlardan biri Daskyleion kazısı, ikincisi Kyzikoz kazısı. Ben 70 eser üzerinde çalıştım” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu