Bandırma’da Yayaların Kâbusu: Motosikletler
Bandırma’da Trafiğe Kapalı Alanlarda Motosiklet Sorunu Giderek Büyüyor

Bandırma’da Yayaların Kâbusu: Motosikletler
Cumhuriyet Meydanı, Sevgi Yolu ve çarşı içi gibi yaya bölgelerinde motosiklet kullanımındaki artış vatandaşları endişelendiriyor.
Bandırma’da son dönemde hızla artan motosiklet kullanımı, özellikle trafiğe kapalı alanlarda yayaların güvenliğini tehdit eder hale geldi. Cumhuriyet Meydanı, Sevgi Yolu ve Şehit Süleyman Bey Caddesi gibi merkez çarşı bölgelerinde motosikletlerin yayalarla iç içe hareket etmesi, hem kamusal düzeni bozuyor hem de tehlikeli anlara neden oluyor.
🚨 Şehir Merkezinde Motosiklet Yoğunluğu Artıyor
Hava sıcaklıklarının yükselmesi ve şehir merkezindeki otopark sorunu, motosiklet kullanımını cazip hale getirirken, bu durum yaya trafiğini olumsuz etkiliyor. Özellikle akşam saatlerinde yaya alanlarında hız yapan motosiklet sürücüleri vatandaşların tepkisini çekiyor.
👮♂️ Denetimler Sıklaştırıldı: Cezalar Uygulanıyor
Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Yunus timleri, bu bölgelerde motosiklet kullanımını engellemek amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 47/1-c maddesi kapsamında 993 TL idari para cezası uygulanıyor. Emniyet yetkilileri, denetimlerin önümüzdeki günlerde artırılarak süreceğini bildirdi.
📢 Yetkililerden Uyarı: Yayaların Güvenliği Öncelikli
Yetkililer, trafiğe kapalı alanlarda motosiklet kullanımının hem yasa dışı hem de tehlikeli olduğunu vurgularken, sürücülerin kurallara uymaması halinde daha ağır yaptırımların gündeme gelebileceğini belirtti.
iha