GündemEğitimİlçe Haberleri

Bandırmalı Özel Çocuklar Mikrofon Başına Geçip “Engelsiz” Şarkı Söyledi

Bandırmalı Özel Çocuklar Mikrofon Başına Geçip “Engelsiz” Şarkı Söyledi

 

Dünya Engelliler Haftası için ilçenin sahilinde ve turistik mekanlarında çekilen klipte “Senden Daha Güzel” şarkısını seslendiren öğrenciler, rap müzikle “Engelin yok, engelin yok, kaldır kafandaki engelleri” mesajı verdi.

 

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde özel eğitim gereksinimli bir grup öğrencinin söylediği “Senden Daha Güzel” şarkısına klip çekildi.

Şehit Öğretmen Mustafa Boz Özel Eğitim Meslek Okulunda, öğrencilerin müzik yeteneklerinin keşfedilmesi amacıyla proje geliştirildi.

Okulun müzik öğretmeni Ozan Demir öncülüğünde yürütülen “Engelsiz Şarkı” adlı projede, 11 öğrenci mikrofon başına geçerek “Senden Daha Güzel” şarkısını seslendirdi.

Bandırma sahilinde ve ilçenin turistik mekanlarında yapılan çekimlerle 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’na özel klip hazırlandı.

Rap şarkının bir bölümünde özel çocuklar, “Engelin yok, engelin yok, kaldır kafandaki engelleri. Ne farkım var, ne farkım var, söylüyorum şarkımı ben de gayet güzel.” diyerek mesaj verdi.

Ayrıca öğrenciler, okul bahçesinde düzenlenen yıl sonu etkinliğinde mini konser verdi.

“Öğrenciler klibi izleyince çok mutlu oldu”

Öğretmen Ozan Demir, AA muhabirine, klip çalışmasını, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında hazırladıklarını söyledi.

Eğitim öğretim yılı başında hazırlıklarına başladıkları çalışmayı 2,5 ayda tamamladıklarını belirten Demir, okulun sosyal medya hesaplarında da paylaştıkları klibin ilgi gördüğünü dile getirdi.

Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kovid-19 salgını sürecinde Çanakkale Türküsü’nü uzaktan eğitim kapsamında yapmıştık. Daha iyisini yapabilir miyiz diye düşündük ve planladık. Bu süreçte yaklaşık bir ay süreyle öğrencilerimizle çalıştık. Müzik sınıfımızda ses kayıtlarını aldık. Müziğin altyapısının her bir bölümlerini çalarak kaydettim. Öğrencilerimizin tek tek kayıtlarını aldık. Sonrasında ise okul çevresinde öğrencilerimizin çekimlerini yaptık. Engelliler Haftası’na yetiştirmeyi amaçlamıştık. Bu sürede bitirdik.”

Şarkı söyleyen öğrencilerin klibi izledikten sonra çok mutlu olduklarını aktaran Demir, aralarında sanatçı olmak isteyenlerin bile çıktığını ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu