GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Bandırmalı Yumurtacılar Haftalık 1.5 Milyon Liralık İhracat Yapıyor

Bandırmalı Yumurtacılar Haftalık 1.5 Milyon Liralık İhracat Yapıyor

Bandırma Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Aytekin, birlik üyeleri tarafından Katar, Dubai, İran ve Irak’a haftada 2 milyon yumurtanın ihraç edildiğini bildirdi.

Aytekin, kendi yumurta üretim fabrikasında gazetecilere, Bursa bölgesi dahil birliğin 18 üyesinin bulunduğunu söyledi.

Yumurta üretimi ve tüketimi konusunda değerlendirmelerde bulunan Aytekin, dünyada en fazla Japonya’da ayrıca yumurta tüketildiğini dile getirdi.

Bandırma Yumurta Üreticileri Birliği’nin yumurta üretimi ve ihracatı konusunda bilgiler paylaşan Aytekin, ayrıca şunları kaydetti:

“Birliğimizde 3 milyon tavuk var, günlük 2,5 milyon yumurta üretiyoruz. Yurt dışına günlük yumurtanın yüzde 20’si, yani haftada 5 tırda 2 milyon yumurta Katar, Dubai, İran ve Irak’a gönderiliyor. Bu rakam 1,5 milyon liraya tekabül ediyor. Bandırma Ticaret Borsası’nın bir süre önce ‘İhracat Kanatlanıyor’ ismindeki Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (UR-GE) çok yararlılar. Bu proje kapsamında bölgedeki 10 firma ile Ortadoğu ülkelerini ziyaret ederek, ikili iş görüşmelerine katıldık. Yumurta pazarlama çalışmaları yaptık. Katar ve ayrıca Dubai’ye gittik. Orada bölgemizden yumurta almalarını sağladık. Kendimizi tanıtmış olduk.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu