Gündemİlçe Haberleri

Banvit’e İş Sağlığı ve Güvenliği Ödülü

Banvit’e İş Sağlığı ve Güvenliği Ödülü

 

Banvit, uyguladığı iş sağlığı ve güvenliği programıyla İngiltere Güvenlik Konseyi tarafından düzenlenen International Safety Awards 2020’den (Uluslararası Güvenlik Ödülleri) ödülle döndü.

 

Şirket ayrıca bu konuda aldığı önlemler ve yaptığı çalışmalarla kısa bir süre önce ISO 45001,  İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Standardı belgesi aldı.

Dünya çapında 50’den fazla ülkenin başvurduğu, İngiltere Güvenlik Konseyi tarafından düzenlenen Uluslararası Güvenlik Ödülleri’nde Banvit ödüle lâyık görüldü. İş sağlığı ve güvenliği konusunda 60 yılı aşkın zamandır yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren İngiltere Güvenlik Konseyi, başvuruda bulunan tüm şirketlere 25 soruluk bir öz değerlendirme formu gönderiyor. Tüm soruların kanıtlarıyla birlikte yanıtlanmasını isteyen konsey, yaptığı ön eleme sonucunda başarılı bulduğu şirketleri ödül sürecine dahil ediyor. Ön şart olarak şirketlerden son iki yıla dair hayati derecede sınıflandırılan iş kazası yaşanmamış olmasını isteyen İngiltere Güvenlik Konseyi, aynı zamanda şirketlerden iş güvenliği başlığında bir yönetim sisteminin olmasını da bekliyor.

 

Ödülle ilgili kısa bir değerlendirme yapan Banvit CEO’su Tolga Gündüz, “Banvit olarak markamızı 4 temel değer üzerinde şekillendiriyoruz. Bunlar; kalite, lezzet, sağlık ve güven olarak sıralanıyor. Bu dört öğeyi sağlamanın temel koşulu da insana saygıdan geçiyor. Bu bağlamda İngiltere Güvenlik Konseyi’nin verdiği bu ödülü çok anlamlı buluyorum. Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde Banvit olarak yaptığımız yoğun çalışmalar ve aldığımız önlemler sayesinde Bandırma, Elazığ ve İzmir entegrasyonlarımızdaki her üretim tesisimiz için geçerli olan, “ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistem Sertifika”mızı aldık. Böylece her çalışanımız, tesislerimize adım atan tüm tedarikçi ve ziyaretçimiz, Banvit’in iş sağlığı ve güvenliği çemberi içinde daha güvenli, sağlıklı ve mutlu bir çalışma ortamında çalışıyor” dedi.

 

Banvit ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistem Sertifikasını aldı

Öte yandan Banvit, iş kazalarını önleme ve meslek hastalıklarının önüne geçme konusunda yaptığı çalışmalar neticesinde kısa bir süre öncesinde de ISO 45001 belgesi aldı. Firma aldığı belge ile bütün dünyada uygulanan, işletmelerin çalışma ortamı risklerini düşürmek, çalışanların güvenliğini arttırmak ve daha güvenilir çalışma koşulları yaratmak normlarını yakaladığını belgelemiş oldu. Banvit, 2013 yılından bu yana iş kazalarını, meslek hastalıklarını ve işgücü kaybını engellemeyi amaçlayan İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları, ISO 45001 İSG Yönetim Sistem belgelendirmesi ile birlikte ayrıca etik konuları içeren “Sedex” uygulamalarını da yürütmektedir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu