Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Barajda Boğulan Balıkesirli Kadının Erkek Arkadaşı Serbest Bırakıldı

Barajda Boğulan Balıkesirli Kadının Erkek Arkadaşı Serbest Bırakıldı

Dün Manisa’nın Alaşehir ilçesinde bulunan Afşar Baraj Gölü’nde boğularak hayatını kaybeden 33 yaşındaki Serpil Dayan’ın gözaltına alınan erkek arkadaşı jandarmadaki sorgusunun ardından serbest bıraktılar.

Manisa’nın Alaşehir ilçesi Afşar Baraj Gölüne serinlemek için giren 33 yaşındaki Serpil Dayan’ın cansız bedeni dün gece saat 22.30 sıralarında İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şubesi Müdürlüğü Polis kurbağa adam ekipleri tarafından yaklaşık iki saatlik aramadan sonra bulundular. Alaşehir Devlet Hastanesinde yapılan otopsinin ardından talihsiz kadının cenazesinin adli tıbba gönderilmesine gerek olmadığına karar verdiler. Bugün Manisa Büyükşehir Belediyesi Gasilhanesinde yapılan işlemlerden sonra, kadının yakınları cenazeyi alarak Manisa Büyükşehir Belediyesi Cenaze Aracıyla Balıkesir’in Ayvalık ilçesine götürdü. Cenazenin saat 17.00’de Altınova mezarlığında toprağa verileceği öğrendiler

Serpil Dayan’la birlikte baraj gölüne giden ve olayın ardından jandarma tarafından gözaltına alınan 35 yaşındaki erkek arkadaşı Halil Ç.’in ise verdiği ifadesinde, “Birlikte baraj kıyısına gezmeye geldik. Bir süre sonra suya girmek istedi. Ben de girmemesi yönünde ısrar ettim. Bana ‘Ben yüzme biliyorum’ diyerek suya girdi. Bir süre sonra çırpınmaya başladı ve yardım istedi. Bende koştum ama yetişemedim. Suda birden kayboldu. Daha sonra acil yardım ekiplerinden yardım istedim” şeklinde konuştuğu öğrendiler.

Halil Ç. jandarmada alınan ifadesinden sonra serbest bıraktılar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu