Gündem

BARO BAŞKANI KAYABAY CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLADI

BARO BAŞKANI KAYABAY CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLADI

 

Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile bir açıklamada bulundu. 

Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bir açıklamada bulundu. Başkan Kayabay tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı2nı kutladığı açıklamasında şöyle kaydetti:

 

Cumhuriyet coşkusunu kalpte mesafesiz yaşıyoruz”

“İstiklal mücadelemizi taçlandıran, istikbal gayemizi ise bir zümrenin elinden alarak bizatihi milletin kendisine bırakan Cumhuriyet Bayramı’mızın 97. yılını büyük bir kıvanç ve gururla kutlamaktayız. Ülkemizin bir süredir salgın hastalıkla verdiği mücadele nedeniyle bayramın coşkusunu meydanlara taşıyamıyor olsak da, yüreklerimize hiçbir mesafe koymaksızın kalp kalbe yaşıyoruz.

 

 “Cumhuriyet En büyük hazinedir”

Türk Milleti, insanlık tarihinin hiçbir döneminde kula kulluk etme şuurunda olmadığı gibi, hürriyet duygusunu da damarlarında dolaşan kan misali benimsemiştir. İşte cumhuriyet, bu bilincin bir yansıması olarak Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Milletine armağan edilmiş en büyük hazinedir. Nitekim, 1923’ten bugüne cumhuriyet kazanımlarıyla elde edilen ne varsa, Türk Milletinin ezelden beri karakterinde var olan değerlerdir.

 

 “Çağdaş bir istikbal işaret edilmiştir ”

100. yaşına merdiven dayadığı bu süreçte, Cumhuriyetimizin, gerek bağnaz anlayıştan beslenen rejim karşıtları ve gerekse emperyalist güç odakları tarafından yıpratılmak istendiği de hepimizin malumudur. Zira ulu önder “Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz” sözüyle bir rejim değişikliğinden ziyade, bilimle haşrolunmuş çağdaş bir istikbali işaret etmiştir. Nitekim tam da bu noktada, şer mihraklarının aslında neye karşı durduklarının iyi anlaşılması gerekir.

 

 “Görevimiz Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak olmalıdır”

Bu durum içerisinde, üzerimize düşen yegane görev; cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya sahip çıkmak ve onu ilelebet payidar kılmak olmalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti ancak bu şekilde var olacaktır. Cumhuriyetin önemli hukuk kalelerinden biri olan Balıkesir Barosu, tarihin her sürecinde vatan toprağına ve cumhuriyet değerlerine büyük bir özveriyle sahip çıkmış, bu uğurda hem cepheyi hem de cephe gerisini hiçbir zaman bırakmamıştır.

 

 “Cumhuriyetimizin 97.yılını büyük bir coşkuyla kutlarım ”

Bundan sonra da tarihine layık şekilde cumhuriyet değerlerine, demokrasiye, sosyal ve laik hukuk devleti ilkesine sahip çıkmaya devam edecektir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 97.yılını büyük bir coşkuyla kutlar, başta cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazi ve şehitlerimize şükranlarımızı sunarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu