Gündem

Baro Başkanlığı Kadın Ve Çocuk Komisyonu’ndan 5 Aralık Mesajı

Baro Başkanlığı Kadın Ve Çocuk Komisyonu’ndan 5 Aralık Mesajı

Balıkesir Barosu Başkanlığı Kadın ve Çocuk Komisyonu kadınların Türkiye’de seçme ve seçilme hakkı elde etmesinin 86 yıl dönümü olan 5 Aralık tarihinde bir açıklamada bulundu.

86. YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMADA BULUNULDU

Balıkesir Barosu Başkanlığı Kadın ve Çocuk Komisyonu kadınların Türkiye’de seçme ve seçilme hakkı elde etmesinin 86 yıl dönümü olan 5 Aralık tarihinde bir açıklamada bulundu. Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) ile ortak mesaj paylaşan Balıkesir Barosu Başkanlığı Kadın ve Çocuk Komisyonu güne ilişkin şunları kaydetti:

“ENGELLERİN KALKMASI GEREK ”

“Kadınların siyasette eşit temsille yer almasının, ülkemizin sorunlarının çözümünde etkin rol oynayacağını, demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlarda yer edinmesini sağlayacağını, daha iyi bir geleceğin inşasına neden olacağına inanıyoruz. Kadın erkek eşitliğinin tüm karar alma mekanizmalarında sağlanmasına yönelik politika üretmek ve karar almak için; kadın bakış açısına sahip kadın milletvekili sayısının artmasının gerekliliği ortadadır. Bu neden le kadınların siyaset alanında etkin yer almalarını sağlayacak mekanizmaların oluşturulması ve kadınların önündeki engellerin kaldırılması gerekmektedir.

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

TÜBAKKOM olarak, Cumhuriyetle birlikte elde ettiğimiz kadın kazanımlarından biri olan seçme ve seçilme hakkının eşit temsille taçlanmasına kadar, kadınların siyasette eşit temsiline neden olan politikaların ortaya konulması yönündeki taleplerimizi ve kadının insan haklarının sağlanması yönündeki mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu