Gündem

Baro’dan Ata’yı Anma Mesajı

Baro’dan Ata’yı Anma Mesajı

 

Balıkesir Barosu Cumhuriyetin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü 84. yılında minnet, şükran ve rahmetle andı.

 

Baro Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Biliyoruz ki her 10 Kasım O’nu sadece anma günü değil, tam tersine anlama günüdür. O önce milletimizin kurtuluşunu sağlamış, sonrasında ulusumuza önderlik ederek bizi bağımsızlığımıza kavuşturmuştur ”denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:”Ulu Önderimiz, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünya tarihinin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak parçalanmış bir ülkeden yeni bir devlet kuran, vatan ve bağımsızlık aşkını tüm dünyaya ilan eden bir devlet adamıdır. Askeri ve siyasi dehası, fikirleri ve düşünceleriyle adını sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine de altın harflerle yazdırmış büyük bir liderdir. Üstün kişiliği, hedefleri ve öngörüleriyle yaşadığı yüzyıla yön vermiş en büyük devlet adamlarından biri olan Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve hürriyet yolunda karşısına çıkan bütün engelleri aşarak, gösterdiği büyük başarılarla başka milletlere de örnek olmuş tarihî bir kişiliktir. Ulu önderimiz Atatürk bir ülkenin onurunu koruyarak, nasıl çağdaş ve örnek bir Cumhuriyet haline getirildiğini, hem tarih yazarak göstermiş, hem de mazlum milletlere örnek olsun diye tarihe tescil ettirmiş bir liderdir.”

MATEM DEĞİL MÜCADELE GÜNÜ

“Tarih, Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaşıldığında ortaya çıkan kötü sonuçları gösterecek örneklerle doludur. Tüm bunlardan ders alarak O’nun tarif ettiği ilkelere sıkı sıkıya sarılmak bizim tek görevimiz olmalıdır. Çünkü biliyoruz ki; Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek aydınlatacak ve yaşatacak tek ışık Atatürk’ün işaret ettiği ilke ve devrimlerdir. Balıkesir Barosu olarak 10 Kasımlarda Atatürk’ün düşüncelerinin, ilke ve devrimlerinin ölümsüzlüğünü görmenin coşkusunu yaşayıp, bir kez daha bütün benliğimizle Atatürk’e yöneleceğiz. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, manevi mirası olan bilimin ve aklın takipçisi olacağız. Laik, Demokratik ve Sosyal Hukuk Devleti’ne sahip çıkacağız. Bu amaçla 10 Kasımların “matem günü” değil” mücadele günü” olduğunu unutmayacağız, unutturmayacağız. İlke ve devrimlerinin yılmaz bekçileri olarak ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü şükran duygularımızla anıyor, hatırası önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz ”YOLDAŞ KOCAER

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu