Gündem

BARSELONA VE ÇEVRESİ

Katalunya’nın başkenti , Avrupa’nın en geniş Akdeniz sahiline sahip metropolü , mimarisinden dolayı RIBA (Royal Institute of British Architects) tarafından altın madalyaya layık görülen ilk şehir , İspanya’nın vazgeçemediği gözbebeği. Ve karşınızda Barselona !!!

Salvador Dali , Gaudi , Miro , Picasso gibi dünyaca ünlü sanatçılar vardır ki bu şehirden bahsederken isimlerini anmadan geçmek olmaz. Barselona’yı Barselona yapan mimari harikası yapılara imza atan Gaudi , kendine özgü tarzıyla restore ettiği Casa Battlo binasıyla , şehri en güzel gören tepelerden birinde konumlanmış Park Guell ’in yapımında dönemin kraliçesinin yurtdışından sipariş ettiği ve gelirken yolda kırılan seramikleri değerlendiren mimari zekasıyla , bitmeyen kilise Sagrada Familia’nın yapımına adadığı hayatı ve talihsiz bir trafik kazası sonucu hayatını kaybedip , yine bu kiliseye defnedilmesiyle dikkatleri üstüne çeker bu şehirde .

Konaklamak için tercihimiz olan, Costa Brava’nın en popüler kumsal plajına sahip Lloret De Mar bölgesi yılın yaklaşık 300 günü güneş almasıyla , harika doğasıyla ve turkuaz rengi deniziyle kalpleri fethediyor . Gece hayatı da oldukça hareketli burada . Bölgenin en meşhur gece klubü Disco Tropics, her gece farklı bir konseptle ziyaretçilerine kapılarını açıyor . Lloret’e çok yakın mesafede bulunan Pinya de Rosa isimli botanik bahçesi ,  dev kaktüsler arasında gezmek isteyenlerin rotalarına mutlaka ekledikleri yerlerden . Tordera bölgesinde bulunan Castell Medieval Comte de Valltordera adlı gösteri mekanına giderek burada ortaçağ yemeği eşliğinde şövalye gösterilerini  ve ardından muhteşem flamenko şovunu izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Çılgın ressam Salvador Dali’nin doğduğu Figueras şehrinde bulunan ve oldukça enteresan bir tasarıma sahip olan Dali Müzesi de , bu hayal gücü sınır tanımayan dâhinin hayata baktığı pencereleri gösteren , insanı hayrete düşüren ve ufkunu genişleten bir  yer . Amerika kıtasının kaşifi Kristof Kolomb’un bir süre burada kalarak , büyük keşif yolculuğuna çıktığı yer olarak bilinen Tossa de Mar bölgesi ise Old Town kısmında bulunan ,  günümüze kadar bozulmamış taş evleri ve Arnavut kaldırımlı mahalleleriyle , kaleden görünen uçsuz bucaksız Akdeniz manzarası ve güzel sahiliyle bölgenin cazibe merkezi haline gelmeyi başarmış bulunmakta .

Ufak çaplı bu çevre gezisinden sonra başlıyoruz Barselona şehrini keşfetmeye . Gitmediyseniz adını mutlaka duymuşsunuzdur ; La Ramblas caddesi , şehrin en işlek caddesidir. Çiçekçiler , sokak sanatçıları , sağlı sollu güzel binalar ve her milletten turistler süsler bu caddeyi. La Ramblas’ da Plaça de Catalunya istikametinde giderken sol tarafta kalan La Boqueria isimli büyük pazarda ise adeta yok yok . Daha önce adını bile duymadığımız meyvelerin sularını içme fırsatı sanırım benim için pazarın en güzel kısmıydı. Limana doğru yürüdüğünüzde ise caddenin sonundaki meydanda dev bir Kolomb Heykeli karşılar sizi. Bu heykel, Kolomb’un Amerika seferi dönüşünde , yanındaki 6 Karayipliyle ayak bastığı yere yapılmıştır. Limanın en göz alıcı yerinde konumlanmış Katalunya Tarihi Müzesi , Discovery Channel’a göre Dünya’nın en iyi şehir plajı olan Barcelonata , Barcelonata Plajı’nın sonunda bulunan ve şehrin en iyi gece klüplerinden bir olan Opium Mar ,  bir zamanlar boğa güreşlerinin yapıldığı Endülüs Arenası, Barcelona FC ‘ın evi Camp Nou stadyumu , akşam muhteşem ışıklı su gösterilerini görmek için Montjuic Tepesi , büyük meydan Plaça de Espanya , eski şehrin kalbi gotik mahalle Barri Gotic , ziyaret edilmesi gereken başlıca yerlerden. ( Ek bilgi : Avrupa’ nın en büyük eğlence parklarından Port Aventura , Barselona’ya çok yakın olan  Tarragona şehrinde bulunmaktadır )

Yerli Tatlar

Barselona’nın enfes tatlarının başında , bir deniz ürünlü risotto türevi olan Paella  , çiğ sebzelerden yapılan ve soğuk servis edilen Gazpacho çorbası , patatesli omlet , Tapas ve tabi ki meyveli İspanyol şarabı olarak bilinen Sangria yer alıyor.  Her ne kadar İtalyan kahvesi olsa da Cortado da oldukça başarılılar genel olarak .

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu