GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Başaran: “Öznemiz Balıkesir”

Başaran: “Öznemiz Balıkesir”

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığınca, “Öznemiz Balıkesir”adı altında bir basın toplantısı yaptı. Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, öznesi Balıkesir olan her konunun takipçisiyiz dedi.

Balıkesir’e hizmet için yola çıktıklarını belirten Başaran, Balıkesir’in her noktasına ulaşmak, sorunları yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmak, yapılan yatırımlara yenilerini ilave etmek gayreti içinde olacaklarını söyledi.

Bu Ay İmkanı Olanı İmkanı Olmayanla Daha Çok Buluşturma Gayretindeyiz”

“Halka hizmet Hakka hizmettir” mantığıyla hareket ettiklerini anlatan Başaran, şöyle konuştu: “Milletimiz ve sizlerle birlikte Balıkesir’de güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Ramazan ayında imkanı olanlar ile ihtiyacı olanları buluşturma gayretinde olacağız. Bu vesileyle Ramazan-ı Şerif’in milletimize ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.”

“Hedefimiz Bu Zorlu Süreçte Daha Fazla  Gayretle Veren El Olmak”

“Kovid-19 sürecinde Balıkesir’de sosyal destek programı çerçevesinde 30 milyon 500 bin lira, kısa çalışma ödeneği noktasında 187 milyon lira, nakdi ücret desteği noktasında 72 milyon lira, işsizlik ödeneği noktasında 53 milyon lira, normalleşme desteği noktasında da yaklaşık 24 milyon lira toplamda da yaklaşık 500 milyona yakın karşılıksız para vermişiz. Helali hoş olsun, keşke imkanlarımızın daha fazla olsa daha fazla verebilsek. Bu rakamlar sanayicilere ve işletmecilere verilenlerin dışındadır.”

“Umudun Partisiyiz Bu Zorlu Günleride Birlikte Aşacağız”

Başaran, “AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne kadar umudun partisi olduğunu sözlerine ekledi. Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantımızda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Amacımız, ülkemizi ramazan ayında genel olarak dinlendirerek bayram sonrasındaki güzel günler için hazırlamaktır. Önemli olan vatandaşımızın sağlığıdır” diyerek Ramazan ayında uygulanacak tedbirler noktasında bizleri bilgilendirildi. Bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Türkiye’nin tek başına salgın tedbirlerini gevşetmesi, hatta tek başına salgını tümüyle yenmesi önemli değil. Üstelik bu ülkelerin sağlık sistemleri de tam anlamıyla çökmüş ve felç olmuş durumdadır.”

“Pandemi Üzerinden Kongremizi Eleştirenlere Hatırlatırım”

Başarn,“Bizi her fırsatta kongrelerimiz üzerinden eleştiren muhalefetteki arkadaşlara bir hatırlatma yapmak istiyorum. Ak Parti İl Başkanlığı olarak; İl ve İlçelerimizde, Koronavirüs salgını dolayısıyla insanlarımızın sağlığını riske atmadan, tüm tedbirlere uyarak demokrasi şöleni halinde kongrelerimizi gerçekleştirdik. Kongrelerimizle ilgili bizleri eleştiren ve salgın üzerinden algı oluşturmaya çalışanlar muhalefetteki arkadaşlar maalesef halkımızı yanıltmak ve yalan söylemekten vazgeçmediler. Pandemi üzerinden siyaset yaparak kâr uman bu arkadaşlarımız, halkımız üzerinde farklı bir algı yaratmaya çalıştılar. Sonuç ortadadır. Halk sağlığını hafife alan siyasi söylemler, bugünün neticesini oluşturmaktadır.  Ak Parti olarak kongrelerimizi, teşkilat mensuplarımıza test yaparak, HES Kodu ile birlikte pandemi kurallarına tam bir şekilde uyarak gerçekleştirdik.”

“Sonuçlar, Muhalefetin Yalanını Ortaya Çıkarıyor”

“İl Kongremizi yaptığımız tarihte yani 10 Şubat’ta günlük vaka sayısı 195’ti. Kongreden 10 gün sonrasına baktığımızda bu rakam 182’dir. Yani işin özü, Ak Parti Balıkesir kongresi salgının yayılmasında etken olarak gözükmüyor. Kongremizden 20 gün sonrasına yani 1 Mart tarihine baktığımızda günlük vaka sayısı 280 olarak gerçekleşmiş. Ak Parti Gençlik Kolları Kongremiz 19 Şubat’ta yapıldı ve günlük vaka sayısı 161’di. 10 gün sonrasına baktığımızda vaka sayısı 221’dir. 10 gün sonrasına baktığımızda ayrıca vaka sayısı 164’tür. Bu sonuçlar da gösteriyor ki; pandemi normal seyrinde devam ederken, kongrelerimizin bu duruma etkisi ifade edildiği gibi değil.”

Başaran ve Ekibi Toplantıya Birlikte Katıldılar

Toplantıya, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz, Sosyal Politikalar Başkanı Nurten Aslan, İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Gökhan Tanaydın, Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin İlhan, AK Parti İl Sekreteri Fatih Beyoğlu, İl Başkan Yardımcısı Bekir Yurttekin ve ayrıca Yerel Yönetimler Başkanı Cüneyt Ermişler bulundu. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu