GündemKöşe Yazıları

Başarılı Bir Girişimci Olmanın da Şartları var

Başarılı Bir Girişimci Olmanın da Şartları var

 

Girişimcilik; serbest meslek sahibi olmak ve özgün fikirlerinizi hayata geçirerek kendi işinizi kurmak ve yürütmek anlamına geliyor. Girişimcilik, ilk bakışta ideal ve olağanüstü fırsatlar sunuyor gibi görünebilir. Girişimcilik güzel ancak bir o kadar zor bir durum.

Girişimciliğin en üst noktası olağanüstü yetenekli ve çevrelerine ilham veren kişiler ve oluşturdukları sinerji. Girişimciliğin avantajları da var ayrıca dezavantajlarıda.  Girişimciler, şirketlerini sıfırdan kurma ve kendi kararlarını verme özgürlüğüne ve bağımsızlığına sahiptir. Kimseye rapor vermek zorunda değillerdir ve nasıl çalışacaklarını, nerede çalışacaklarını ve ne zaman çalışacaklarını seçebilirler. Girişimciler çalışma programlarını yapılandırabilir ve kendi saatlerini belirleyebilir. Eğer işler iyi giderse girişimci, alanında veya endüstrisinde lider ve değişim yaratan biri olarak görülme fırsatına kavuşacak ve bu da yeni iş bağlantılarını ve büyüme fırsatını beraberinde getirecektir.

***

Girişimciliğin dezavantajları arasında ise en önemlilerinden biri stres oranının yüksek olması.  Bir girişimci olarak kendi şirketinizi kurmak için yıllarla ifade edilecek bir zaman diliminden geçmeli peki günümüzde bu böylemi? Risk ve yatırım:  Kendi şirketinizi kurmak çok risklidir. Aslına bakarsanız birçok girişimci ve şirket başarısız olur. Girişimcilik, herhangi bir getiri elde edeceğinizin garantisi olmaksızın ayrıca büyük bir yatırım yapmanızı gerektirecektir. Yatırımı olmayan girişimci olabilir mi?

Ve bir önemli dezavantaj daha! Yalnızlık:  Girişimci olmak özellikle ilk başta son derece büyük bir yalnızlık kaynağı olabilir. Tüm kararlar size bağlıdır ve tüm stresin yükü kendi omuzlarınızdadır. Fikirlerinizi yansıtabileceğiniz meslektaşlarınızın yokluğunda şirketinizin başarısı ve geleceği tamamen size bağlıdır. Ayrıca çalışma temponuz sosyalleşmenizi veya diğer insanlarla vakit geçirmenizi engelleyip size izole bir ortam sunabilir.Girişimcilikte kişinin kendini ve elindeki verileri iyi değerlendirmesi,tanıması önemli.Başarılı bir girişimci olmanın formülü aslında eksileri ve artıları bir yana koyup bir analiz yapmanız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu