İlçe Haberleri

Karesi Atatürk Evinde Anlamlı Anma

Atatürk Evi’nde NEF öğrencileri anma programı düzenlerken, Balıkesir protokolü de Atatürk Evi’nin ziyaretçileri arasında yer aldı.

Karesi Atatürk Evinde Anlamlı Anma, Karesi Atatürk Evi, 10 Kasım’da 7’den 77’ye ziyaretçi akınına uğradı.

 

Karesi Atatürk Evinde Anlamlı Anma

Karesi Ataturk Evi

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın vizyon projelerinden olan Karesi Atatürk Evi, ziyaretçi akınına uğrarken, ziyaretçilerini de hayran bırakıyor. Mini bir kompleks gibi olan müze, hem dijital, hem de etkileşim kurulabilen alanlarıyla ziyaretçilerine Kuva-yi Milliye ruhunu aşılıyor. 10 Kasım’da da Atatürk Evi yüzlerce kişi tarafından ziyaret edilirken, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi öğretim üyesi ve öğrencileri anma programı düzenledi. NEF öğretim üyesi ve öğrencileri anma töreni ardından, koro eşliğinde marşlar söylerken, Atatürk Evi’ni gezdiler.

 

1 11

BALIKESİR PROTOKOLÜ ATATÜRK EVİ’NDE

Öte yandan Karesi Atatürk Evi, 10 Kasım günü 7’den 77’ye ziyaretçi akınına uğradı. Balıkesir protokolü de anma törenleri ardından Atatürk Evi’ni ziyaret ettiler. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan tarafından ağırlanan Vali İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kaymakam Metin Arslanbaş ve AK Parti İl Başkan Vekili Vahdettin Çiftçi, müze hakkında bilgi aldılar.

Öte yandan vatandaşların yanı sıra birçok ilköğretim ve ortaöğretim kurumu öğretmen ve öğrencileri de Atatürk Evini ziyaret edenler arasında yer aldı.

 

2 4

MÜZE DE NELER VAR?

İçerisinde ise zemin katta Atatürk ve Çocuk, Atatürk’ün Balıkesir Ziyaretleri, Kütüphane ve Özçekim Odası, birinci katta Atatürk ve Milli Mücadele, Atatürk ve Devrimleri, Atatürk’ün Doğa Sevgisi, ikinci katta Şehitler Anı Alanı, Zübeyde Hanım Anı Alanı, Son Kurşun Koleksiyonu Sergisi, Balıkesir ve Kuva-yi Milliye Odası ile Gösterim Odası bulunmaktadır. Birinci katta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarından birebir örneklenerek silikondan yapılmış bir heykeli, ikinci katta bulunan terasta ise Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın Oğlunu Bekleyen Anne temasıyla hazırlanmış heykeli bulunmaktadır.

Karesi Atatürk Evi pazartesi günleri kapalı olup haftanın diğer günleri açıktır ve giriş ücretsizdir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu