GündemEkonomiTürkiye Gündemi

BASİAD 8 Mart Dolayısı ile Kadın Üyelerini Ağırladı

BASİAD 8 Mart Dolayısı ile Kadın Üyelerini Ağırladı

 

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile kadın üyelerini ağırladı. Toplantıya BASİAD Kadın Üyelerinin yanı sıra Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, GÜNMARSİFED Başkanı Abdullah Bekki ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi İsa Tamer Çelik Katıldı.

 

2

 

Kadın Üyelere Hediye

 

Toplantı açılış konuşmasını BASİAD Başkanı Ümit Baysal yaptı.  Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, GÜNMARSİFED Başkanı Abdullah Bekki ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi İsa Tamer Çelik yaptıkları konuşmalarda 8 Mart ile ilgili görüşlerini açıklarken; BASİAD’ın kadın üyelerinin dünya kadınlar gününü kutladılar. Ardından BASİAD Üyelerine 8 Mart dolayısı ile hediye verildi.

 

4 2
 

Atılan Adımlar Yetersiz Kalmıştır

 

Toplantıda konuşma yapan BASİAD Başkanı Ümit Baysal: “ “Bütün insanlar hür, haysiyet ve haklar bakımından eşit doğarlar.” 1948 yılında kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi bu madde ile başlar. Ancak maalesef aradan geçen 74 yıla rağmen dünyanın pek çok bölgesinde ve ülkemizde eşitlikten söz etmek mümkün olmamış, özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde atılan adımlar yetersiz kalmıştır.

 

9

 

“Pozitif Ayrımcılık Değil Cinsiyet Eşitliği”

 

Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında da yer alan toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sunmak adına Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz günden itibaren kapsayıcı ve katılımcı çalışmalar yürütmekteyiz. Bu yaklaşımla ‘kadın’ konusunu ele alırken, pozitif ayrımcılık değil toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde adil bir sistemin inşası için kadınların hayatın tüm alanlarına aktif katılımına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İş dünyasının ve toplumun sorunlarına çok sesli, tarafsız ve yapıcı bir bakış açısıyla sahip çıkan bir kurum olarak şimdi bu çalışmalarımızı bir adım daha ileriye taşıyoruz. Bu kapsamda yapılması gerektiğine inandığımız çalışmaları bir kez daha kurum içinde başlatıyor, üyelerimiz ve yöneticiler ile dış paydaşlar arasında her alanda sürdürülen süreçlerde eşitlikçi bir tutum sergileyeceğimizi taahhüt ve beyan ediyoruz.” Dedi.

 

12 1
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu