GündemEkonomi

BASİAD ‘‘BALIKESİR’DE KARŞILIKSIZ ÇEK ARTTI’’

BASİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ümit Baysal, Balıkesir’de 2018 Ekim ayı itibariyle karşılıksız çek ve protestolu senette büyük artış meydana geldiğini belirtti.

Balıkesir’de Ekim ayı itibariyle karşılıksız çek ve protestolu senette büyük bir artış yaşandığını belirten BASİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baysal şu ifadeleri kullandı; ‘‘Çeklerin karşılıksız çıkmalarının engellenmesi ve caydırıcılığın artması ile ilgili Borçlar Kanununda yapılan düzenlemelerin ardından; özellikle karşılıksız çek sayı ve değer karşılıklarında önemli bir düşüş meydana gelmiştir. Olumlu yöndeki bu azalmalar düzenli şekilde ekonomik seyrine devam ederken 2018 yılının Ekim ayında; karşılıksız çek ve protestolu senetlerde ani bir dalgalanma ile dikkate değer çok ciddi bir yükselme meydana gelmiştir. Karşılıksız çıkıp işlem yapılan Çek adetlerinde 2018 yılının Ekim ayında çok büyük bir artış gözlemlenmektedir.

2018 Ocak ayında 221, Mart ayında 148, Eylül ayında 246 çek karşılıksız çıkarken, Ekim ayına gelindiğinde 796 çek karşılıksız çıkmış durumda. 2018 yılının ilk 10 ayı itibari ile Balıkesir’de karşılıksız çıkan çek sayısı toplamı 2 bin 874. 2017 Yılının ekim ayında Balıkesir’de karşılıksız çıkan çek sayısı 335 adet olarak gerçekleşmiş idi. Böylece 2018 Ekim ayı karşılıksız çek adedi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde yüzü de aşarak çok büyük bir artış göstermiştir. 2017 yılında protesto edilen senetlerin adetsel sıralamasında ülke genelinde 15. Sırada olan Balıkesir 2018 yılının ilk 10 ayı itibar ile bir sıra kötüleşerek 14. Sırada yer almıştır.’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu