GündemEkonomi

BASİAD EKONOMİYİ DEĞERLENDİRDİ

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Bekki Türkiye ve Balıkesir Ekonominin son durumu ve gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bekki, “Ekonomik büyüme sürdürülebilir olmalı” dedi.

 

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Bekki ekonomiyi değerlendirdi. Başkan Bekki, “İlk olarak, kısa ve orta vadeli ekonomik sorunlarla mücadele ederken uzun dönemli stratejileri, ilişkileri, ilkeleri ve etkenleri ihmal etmemenin son derece kritik olduğuna işaret etmek istiyorum Ekonomik büyümenin sürdürülebilir yüksek seviyelere çıkabilmesi ve işsizlik oranlarının hızla aşağıya çekilebilmesi için yatırımlara ihtiyacımız var. Yatırımların gerçekleştirilebilmesi için de öngörülebilirliği olan, güvene dayanan bir yatırım ikliminin sağlanması ve bu sayede de ihtiyaç duyduğumuz uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynaklara ulaşılabilmesi gerekmektedir. Son dönemde bazı makroekonomik verilerde bir düzelme eğilimi görülmeye başlandı. Başta otomotiv ve inşaat sektörleri olmak üzere toparlanma işaretleri görülmekle birlikte; yüksek borçluluk, işsizlik, Genel Bütçede zorlanmalar, dolarizasyon ve kaynak bulma güçlükleri gibi konular hala gündemimizde. İyileşme göstergelerinin tüm ekonomiye yayılmasını ve kalıcı olmasını yürekten temenni ediyoruz” dedi.

 

“YATIRIMLARA İHTİYACIMIZ VAR”

 

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki: “Geçici parasal genişlemeler bugüne kadar ülkemizde de küresel anlamda iyi sonuçlar doğurmadı. Genişlemeci politikalar kriz dönemlerinde ekonomiye destek vermek için sınırlı ölçüde kullanıldığında işlevsel olabilirler. Ancak ekonominin rekabet gücünün artırılması için uzun dönemli önlemlere olan ihtiyacımızı tekrar vurgulamak istiyorum. Eğitimden teknolojiye, hukuk reformundan dış politikaya, enerji arz güvenliğinden sanayide yüksek katma değerli üretime, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden iklim değişikliği stratejilerine kadar yapacak çok işimiz ve hayata geçirilecek çok sayıda düzenlememiz var. Ekonomik büyümenin sürdürülebilir yüksek seviyelere çıkabilmesi ve işsizlik oranlarının hızla aşağıya çekilebilmesi için yatırımlara ihtiyacımız var. Yatırımların gerçekleştirilebilmesi için de öngörülebilirliği olan, güvene dayanan bir yatırım ikliminin sağlanması ve bu sayede de ihtiyaç duyduğumuz uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynaklara ulaşılabilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

 

“ŞEFFAFLIK VE HESAP VERİLEBİLİRLİK ÖNEMLİ”

 

Ekonomik değerlendirmelerde bulunan Başkan Bekki, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine henüz geçmiş olduğumuz dönemde;  ülkemizi derinden etkileyen göç dalgası, yaşadığımız güvenlik sorunları ile baş etmeye çalışmamız ve uluslararası konjonktürün aşırı dalgalanması gibi ciddi konulara rağmen ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sorunları çözme potansiyeline sahip olduğuna inanıyorum. Girişimcilere güvenli ve öngörülebilir bir yatırım ortamı sağlanabilmesi için güçlü bir hukuk sistemine sahip olmanın önemi açıktır. Şeffaflık ve hesap verilebilirlik esaslarına dayalı bir demokratik sistem de konunun vazgeçilemez diğer boyutudur. Öte yandan gelişmiş toplumlarda sivil toplum örgütlerinin etkinlikleri dikkate alındığında, yasa yapma ve düzenleyici metin hazırlama süreçlerinde ilgili toplum kesimlerinin görüşlerinin daha da çok alınması, sadece düzenlemelerin kalitesini artırmayacak, aynı zamanda uzun ömürlü olmasını da sağlayacaktır.” Dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu